Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
ráda bych se informovala jak řešit následující problém: soused chová uprostřed bytové zástavby,přímo za naším plotem větší množství slepic. Z tohoto chovu se především v letních měsících šíří nesnesitelný zápach,který nám prakticky znemožňuje využívat letní terasu situovanou na stejnou stranu a umístěnou cca 3m od plotu,nehledě na to,že je zde i zvýšené množství much a zápach se mnohdy šíří i do domu. Se sousedem není možná jakákoli domluva,problém jsme řešili i přes Městský úřad - neúspěšně,byli jsme odkázáni na soud.
Děkuji za jakoukoli radu
Jana
Přesně tak Jano. Toto Vám skutečně MÚ nevyřeší. Já jsem to měla v domečku to samé v bleděmodrém. Naštěstí sousedka zrušila chov slepic po mnoha letech. Ale soused vzadu za domkem chová slepice stále, a má kurník cca 5 m od našeho pozemku. Ale i tak v parných letních dnech to bylo hodně cítit. Ovšem on má slepice od svého domku asi 15 m. To je ten paradox. A to musí v zimě házet cestičku, když je tak průměrně 1,- až 1,5m sněhu. Tam byl i problém v tom, že občas přinesl kocour na zahradu i potkana. Toho jsem se snad obávala ještě víc. A kde jsou slepice, tam se zákonitě zdržují i tyto potvory. Takže asi jediné, pokud není se sousedem normální domluva, požádejte ho písemně, aby přemístil svůj chov dál od Vašeho pozemku. Jinak, že Vám nezbyde nic jiného, než toto řešit sousedskou žalobou. Možná, že by to uspíšilo, kdyby Vám tuto žádost napsala advokátní kancelář. To si rozhodněte sama, jak daleko budete odhodlaná jít. Je to špatné, když si sousedé nedokáží vyjít vstříc. V mnoha případech by stačil malý ústupek a řešení by se jistě našlo k oboustranné spokojenosti. Tak Vám přejíi, ať to nemusí dojít až k soudu.
Divím se,že Vám Měst.úřad nepomohl,většinou se takové věci řeší se souhlasem sousedů,jako mít těsně za mým plotem slepice...Ještě než si je tam soused pořídil,měl za Vámi přijít a zeptat se zda Vás to nebude obtěžovat,alespoń v dobrém sousedství se to tak dělá...Vím,že to asi není tak všude,ale Vám asi zbývá opravdu ten soud...Ale určitě jste v právu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.