Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jakou kvalitní pánvici/pánev?

Od: panvice odpovědí: 7 změna:

Chystám se koupit kvalitní pánvici/pánev, ale netuším dle jakých parametrů a na co se zaměřit při výběru. Raději si připlatím, než si kupovat levnou z IKEI apod. kde by se mi dno pánve po častém používání zvlnilo.

Prosím máte nějakou ověřenou kvalitu? Nepřipalující se, vhodná pro elektrické vařiče, o velikosti průměru cca. 24cm.

Prosím s případnými odkazy přímo na výrobky, nikoliv jen napsat značka tescoma apod.

Děkuju

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

albatros498022*
hodnocení

2x

Osobně nejraději používám litinovou pánev / značku už si nepamatuji/ je sice těžká ale je oproti všem různým nepřilnavým bez konkurence.

 

hodnocení

1x
avatar babkazov

Já si myslím, že v domácnosti má být několik pánví. Nejen podle velikostí, ale i pro způsob použití. Na řízky není fajn ta, na které smažíme omelety nebo ta, na které si uděláme sázené vejce z jednoho vejce nebo si osmažíme pár brambor ze včerka. ;) Ta pánev z IKEA se vám zvlnila ne častým používáním, ale proto, že na rozžhavenou někdo pustil vodu, která byla mnohem chladnější, než ta pánev. A také, co byste za cca 100 chtěl za zázraky. :-D Je dobré mít jednu kvalitní a několik menších, levnějších.

 

hodnocení

0x

Mám ověřenou kvalitu.Tyhle pánve s nepřilnavým povrchem diamant jsou opravdu vysoce kvalitní.Nic se na nich nepřipaluje a můžete je dát i do myčky.Za mě skvělá volba :)

decodoma.cz/...

 

pohanka*
hodnocení

0x

Já bych volila pánev, která má silné, sendvičové dno.

Jinak jsem ulítlá na prodejně Potten&Pannen. Občas se jdu do ní podívat.

Právě mají akce na různé druhy pánví, právě jak píše ,,babkazob,,. Hluboká, palačinková od GreenPan. Jsou to kvalitní věci co nabízejí. Mám pekáček od Emile Henri, a v tom péci je něco úžasného.

Jsou sice dražší, avšak ji můžou pro Vás koupit jako dárek. Nemáte narozeniny, svátek?

Výše uvedená litinová pánev je určitě vynikající, ale mě právě odrazuje ta váha. Myslím, že nějaká švédská znažka je světová.

 

hodnocení

0x
avatar maky

mám několik pávní, různé velikosti, malinkou na jeden hermelín, také obrovskou na čtyři řízky-ta stála pet tisíc a je nezničitelná-nejaká slitina keramiky a kovu, nevím.Nedavno jsem četla teorii, že nepřilnavé povrchy se dostávají do potravin, tak že jsou nejlepší keramické. Avšak z té keramické /taková bílá/ tak bych řekla, že je zdravé na úkor chuti,je to z ní takové málo opečené či osmažené.Ale asi na ty keramické přejdu, je fakt, že nepřilnavý povrch po čase začne mizet a kam jinam, než do jídla.

pohanka*

Souhlas s Maky. Teflon nekupuji již desítky let. Též naběračky, obracečky a podobný materiál, umělotinu od Tescomy. Nevěřím tomu.

 

hodnocení

0x
avatar libor007
My máme pánve z ikei 7. rokem a stále jsou zachovalé. Jen už nejsou tak nepřilnavé, takže jsem koupil na smaženici apod novou. Pánev se musí zahřívat pomaleji a nesmí se chladit tepelným šokem(taková ta klasika-za mohutného syčení zchladit). Pokud dám studenou pánev na indukci a rovnou ohulím, je to pro vicevrstvý materiál pořádná prda. Jen doplním, že nové ikea pánve jsou o dost bytelnější konstrukce, než ty starší sestřičky. Bavíme se o pánvi se silným dnem, ne té tenkostěnné hliníkovce...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]