Nejste přihlášen/a.
ahoj, narazi jsem na problém. Při vykružování děr pro bodovky jsem natrefil na SDK profil viz. fotka. V největším místě (poloměru) profil zasahuje 1cm do díry. Jak co nejjednodušeji ten kousek upilovat? Půjde to uřezat normálně plátkem? Je to v koupelně a jak na potvoru to byla poslední vyvrtaná díra. Posouvat ji nemohu.
Jo, jde to v pohodě. Svislé odřízni plátkem na kov, horizontální plech třeba odvrtej menším vrtákem dirku vedle dirky a pilníkem začisti.
Je to jen kousek profilu, pokud máš rastr správně hustý tak ho to moc neoslabí. Když se osazují svítidla do linie , VŽDY se narazí na profil a musí se to nějak řešit. Přece se nebudou posouvat všechny již vyvrtané díry. A co v případech, kdy je přesně okótované umístění světel, posouvat a měnit projekt?
Klidně ten profil uřízněte... vždyť nic kromě stropu nenese
Jak je konstrukce stropu udělaná? jako samonosná nebo je kotvená do původního stropu?
Strčte foťák nebo zrcátko do díry a zjistěte jak daleko je kotvení od tohoto místa. Jestli víc než 50cm, tak bych nic neřezal a bodovku šoupnul o kus vedle.
tohle je zrovna v místě (výklenku) kde je vana...tzn.na délku ten profil má 70cm..vzhledem k malé délce jsem to na závěsy nedával..stejně tak jako celou koupelnu, která má cca 2m na délku...
btw..má někdo nějakej fígl jak nahmatat kabely? vykroužil jsem díru o průměru 6cm a i přesto, že jsem kabely dal dostatečně blízko tak je nemůžu nahmatat..zatím jsem našel akorát u umyvadla přívodní kabel, kterej jde z koupelny ven do revizních dvírek kde bude napojen na trafo
Do profilu bych nezasahoval, pokud nevíš jak je ten rastr udělaný (chycený do stropu).
Další možností je díru zadělat a posunout. Popřípadě zvolit jiný typ bodovky, který se vejde. Prodávají se i tady jenom se mi to nechce hledat
Strop jsem dělal já, takže vím jak je udělaný. Bodovku posunout nemohu, už jsem psal...bodovky nakoupené..
Při vykružování jste narazil na "problém", v konstrukci, kterou jste sám navrhoval... Tak holt nyní budete "muset" oslabit nosný prvek a možná narazíte na "problém" s praskáním malby, tak se to holt zaakrylátuje Možná cesta by mohla být malým vrtákem, díru vedle díry půlkruh a svislé pak nůžkami na plech. Podle fotky ještě možná narazíte na "problém" s minimální hloubkou pro svítidlo. Broušení prohlubně do panelu spirolu nedoporučuju.
hloubka pro světlo je akorát..i když se to nezdá je tam 9,5cm...podle technického nákresu, který mám k dispozici od světel je potřeba min. hloubka 7,5cm ..při navrhování jsem chtěl stropy snižovat o co nejmenší výšku a proto jsem hledal i taková světla, která tu hloubku mají nejmenší.. u koupelny je problém vyřešen.. ten samý problém mi však nastal na chodbě...tam už jsem v největším místě 2cm..opět nemůžu posouvat kvůli rastru
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.