Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Často spíná tlaková nádoba

Od: shaleman* odpovědí: 9 změna:
zdravím. Mám tlakovou nádobu 50l. během jedné sprchy (otázka pár minut) sepne tlak. spínač několikrát. Dofukoval jsem minulý týden na necelé 2bar. Na nádobu napojená sprcha, pračka, myčka (pračka během tohoto týdne nepoužitá). kde může být problém, že se tak ztrácí tlak?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak jestli se ztrácí tlak tak je problém z nádobou-netěsní,děravá,špatný ventilek.Opravdu se ztrácí tlak nebo jste špatně dofoukal?Dofukuje se do prázdné nádoby (vaku)s povolenými kohoutky,měl jste všechnu vodu vytlačenou? S 50lit. nádoby by mělo vytéct cca 13 lit.vody

doplněno 07.08.16 17:57:

No ono se dofukuje o něco nižší tlak než je spínací ,to máte kolik?To max 3 nebude vypínací? Vy nemáte manometr na vodárně?Typ ,foto by nebylo? Ale jestli se žena sprchovala 10min. tak na 50lit. vodárnu 2x sepnutí není moc

doplněno 07.08.16 23:01:

Jakých 50 lit. vody *sok* tady je obrázek jak to vypadá uvnitř nádoby (kolik je tam vody a vzduchu?) ,aby vám vyteklo na jedno zepnutí 50 lit musel by ste mět 200lit.nádobu

Často spíná tlaková nádoba

hodnocení

0x

Ak je to nádoba s vakom,tak je buď dieravý vak, dieravá nádoba alebo je zlý dofukovací ventil,poprípadne tesnenie pod ním.Ďalšou možnosťou je,že je nízky rozsah spínacieho a vypínacieho tlaku.

shaleman*
hodnocení

nejdříve vypustím vodu, pak dofukuji. Zapojovali nám to profíci, ale už si nepamatuju nakolik nastavovali. Na nádobě mám lihovkou napsáno max. 3. Je pravda, že už si přesně nepamatuji co to znamená, ale myslím, že to má být max. tlak na jaký můžu dofouknout. Dofukuji něco na dva pumpičkou na kolo s barometrem. Včera se žena sprchovala (otázka 10min) a sepla min 2x. Nastavení spínače nepoznám. Jsou tam dvě ozubená kolečka a já osobně nevím, když tím točím, kolik nastavím (proto ti profíci). Poznám jakožto amatér, zda je prasklý vak či poškozený ventil?
lamela*

Prasklý vak-z ventilku teče voda.Vak může být i vytahaný důsledkem malého protitlaku vzduchu a tím ztrácí funkčnost.

Jestli 2x za deset minut, tak mi to tedy přijde tak tak akorát.
shaleman*
hodnocení

Jako myslíte, že je to v pořádku? Že by 10min sprcha spotřebovala přes 50l vody?

1. Proč ne? 50 litrů na sprchu je docela normální.
2. 50 litrů je kapacita nádrže. Vzhledem k tomu že tlak klesne jen pod. Určitou úroveň, než je natlakováno na maximum, je jasné, že všech 50 litrů vody na jednou vypotřebovat nejde.

shaleman*
hodnocení

Voda nikde neteče, tak snad jedině něco s tím ventilem... to asi neopravím, že?

hodnocení

0x
Prifarim se, nechci zakládat nové vlákno. V týdnu jsem také dofukoval 50l nádobu na 2 bary a vše funguje tak jak má. Akorát je problém v tom, že při poklesu tlaku na manometru cca na 2 bary tece voda hodně malým proudem do te doby než opět sepne spínač a natlakuje se na 3,5bar. Nevíte čím by to mohlo být? :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]