Poraďte mi prosím, jak co nejjednodušeji a nejlevněji vyřešit odvod par z digestoře ve starém RD. Kuchyň je v přízemí a digestoř je asi 5 metrů do vnější stěny domu , cca 2 m od něho je komín, který je ale využívaný pro krbovky bez rezervy průměru. Moje laická představa je, že ze stávající digestoře potáhnu skrz skříňku pružnou hadici , kterou napojím na trubku, která bude protažena podél komína skrz 1. poschodí a půdu až ke střeše , kde vyústí vedle komína. Netuším zatím, jestli existuje nějaká hotová stavebnice, případně z jakých materiálů toto sestavit. Případně, lze vyústit přímo bokem z domu v přízemí? Jak se řeší kondenzát a jeho stékání. Děkuji za radu.
Určitě bych byl pro řešení táhnout vývod podle komína, pokud to nebude esteticky nějak moc vadit, a určitě upravit vedení pro odtok kondenzátu. O tom je zde psáno i v minulých dnech (zadej do vyhledání digestor). Pokud se týká recirkulačního řešení, mám v obou kuchyních digestory, které mají obě funkce. Pořizoval jsem je právě kvůli úniku tepla v zimních měsících. Ještě během první zimy jsem filtry vyjmul a od té doby jedu celoročně na odvětrání ven. Průchod vzduchu filtrem velmi snižoval funkci digestoru a ten nestačil pak vstřebávat zápach například při smažení. O parách ani nemluvím...
Je jasný, že recirkulační digestoř nejni až tak výkonná jako s odtahem do komína.Musí být na plnej výkon aby vše vyčistila, ale i tak to nejni samozřejmě vono. Ale lepší než nic nemít. Jiný řešení mít nemůžu. Jsem fakt spokojen.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.