Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Chodím co nejvíce (už brzy od jara a co nejdéle do podzimu) v otevřených sandálech. Kvůli palci víceméně zdravotních a kožených . Ovšem chodím naboso a pěšky. Tudíž se celkem brzy vnitřek boty ušpiní a "umastí" zpocenýma nohama.
Nezná někdo na čištění jiný prostředek než mýdlo, vodu a kartáček? Mám dojem, že to časté máčení nedělá koženým botám úplně dobře. Teda spíš tomu lepidlu, kterým je ta vnitřní stélka přilepena. Protože teda přišitá není nikde.
Stálé zdraví přeju.
Jedině tak, že po každém použití boty ihned vyčistit, protože po jednom použití je nemusíte bůhvíjak drhnout, určitě postačí přetřít je jemným hadříkem, případně s trochou mýdla a vody. Nic jemnějšího a účinnějšího podle mně není, o nohách ani nemluvím. Jinak to nejde, to je daň za to, že chodíte v otevřených kožených botách. Na zemi prostě je prach, tomu se nedá zabránit nikde, a tím se ušpiní Vaše boty i nohy. Sprej na nohy je fantastický Hedvábný sprej od Deichmanna, ale ten působí hlavně tak, aby noha do obuvi jednouduše vklouzla, a taky velmi příjemně voní. Zkuste, třeba bude mít i ochranný účinek. A ještě jedna věc, zkuste sandály z umělých materiálů, ty se myjí mnohem snáz. Moje známá takové nosí celé léto a vždy je má v bezvadném pořádku (a nohy taky).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.