Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás,
našel jsem včera na půdě po prarodičích demižón cca 35L i s kvasnou zátkou, tak mě napadlo, že bych rád udělal nějaké domácí víno, dotazy na vás na rádce zní:
1. Z čeho se nyní dělat dá? Už je po třešních, bez odvetl... nemám lis, takže přímo hrozno nechci...
2. Nemáte nějaký návod, případně odkaz na stránky, kde se tohle řeší, nic pořádného jsem nevygooglil..
3. Odkaz na nějaký dobrý eshop, kde bych zakoupil kvasnice, novou kvasnou zátku, koš na demižón atd? Takový jsem taky nenašel..
Děkuji všem za rady!
Návod netřeba, musíte vyzkoušet. Osladit vodu (min,10/max.18% cukernatost), přidáte ovoce které seženete. Pokud nemáte lis, je to trochu problém, z jablek se šťáva špatně mačká rukama ale ribíz je v pohodě Celé to dáte do demižonu a počkáte až zapracuje příroda. Kvasná zátka není nezbytně nutná a kvasinky se přidávají na výnos, kvasit to začne i bez nich. Základ je dostatek cukru a kyselin - ten poměr dělá výsledek a samozřejmě množství a kvalita použitého ovoce. Pokud seženete dostatek rybízové šťávy, můžete vynechat vodu a pak to bude žůžové víno. Přesně tak to dělali naši "stařečci" bez internetů, kvasinek a enzymů. Místo kvasné zátky na hrdlo položili jablíčko ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.