Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zlodejka prevlecena za sousedku

Od: marenk odpovědí: 13 změna:

Zdravim vsechny,dekuji za prip.pdpovedi.Moje mama byla odvezena do nemocnice,potom byla u nas na rekonvalescenci.Jeji sousedka,ji v dobe nemoci ochotne chodila do bytu pomahat,byla jsem s ni na tlf.kdyby se stav mamy zhorsil a tvarila se jako ochotna,obetava pani.Po odjezdu do nemocnice v byte uklidila,vyprala,dala byt do poradku.Ja jsem mimo mesto,kde mama zije a tak po nejake dobe,jsem ji pozadala aby vratila klice od bytu,podekovala jsem ji,dostala malou financni odmenu,nejake naturalie ze zabijacky a velke podekovani.Po cca trech mesicich jsem mamu odvezla zas zpatky domu.A pak to prislo..mama zacala zjistovat,ze ji chybi spousta veci-vysavac,mixery,vazy,vybilenej mrazak s jidlem,obleceni..Tak mila pani sousedka,vzala vsechno,co se ji zamlouvalo.Kdyz mama za ni sla,at veci vrati,servala ji a ze se dockala pekneho podekovani a ze nic nevzala,ze je vypita,nic si nepamatuje!Tak prosim o radu,zvazuji oznameni na policii,prip.trestni oznameni.Je vubec realne,se neceho domoci?Nejradeji bych ji vlitla do bytu,ukradene veci nahazela do tasky a bylo by hotove..ale to asi nejde,ze.Dekuji vsem za nazory

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fany
hodnocení

4x

Podle povídání šlo jen o samé staré krámy, prominte. Takže bych to nehrotila přes policii, ale vykládala bych to celé vesnici. To je hodně velký trest. Dnes bezsáčkový vysavač stojí cca 1 000 kč a vy chcete bojovat o nějakou obstarožní Etu. To nemá smysl. Spíše ten zámek si opravdu vyměnte, protože to, že je bezpečnostní ještě neznamená, že jí někdo neudělal kopii. A hlavně bych se podívala na katastr, jestli ještě byt nebo dům, patří matce, protože i to se stává. Sousedka bydlí sama? Nemá doma někoho, kdo má vztah k cizímu majetku a o klíčích věděl? Nahlédněte na ten katastr. A nové klíče !

ladinpraha*
hodnocení

3x

Vážená paní, vzhledem k tomu, že existují svědci, doklady o nákupu a dokonce i videozáznam o vašem stěhování různých věcí z domu mé matky, tak vás vyzývám k jejich vrácení, případně o finanční vyrovnání za poškozené či spotřebované a to do 48 hodin od doručení tohoto dopisu. Pokud tak neučiníte do zmíněných 48 hodin, předávám celou záležitost Policii ČR.

Takhle nějak bych jí to napsal a poslal s doručenkou. Za pokus to stojí.

doplněno 04.08.16 18:04:

Wamp - nesouhlasím. Čím méně podrobností, tím lépe. Stačí vyvolat nejistotu. Určitě nic neupřesňovat a nevysvětlovat.

Ládin *palec*

Řekněte té zlodějce,že jste nechala nainstalovat u maminky kamery ve kterých je ona přistižena při činu.A že pokud věci ihned nevrátí,vše předáváte policii i s s kazetou !

pohanka*
hodnocení

1x

Myslím, že se tím policie moc důkladně zabývat nebude.

Vyslechne Vás, maminku, sousedku.

A protože sousedka měla Vaši důvěru, dali jste jí volně k užívání klíče, aby tam hospodařila, tak nevím, co jí dokáží.

Máte nějaké doklady, že jste vlastnili chybějící věci, máte je nafotografované, že jste je měli a nejsou? Fotky obývacího pokoje a pod.?

Jinak klíče nestačí vrátit! Ale Vy musíte vyměnit okamžitě zámek, pokud nemáte vysloveně bezpečnostní, tak si mohla nechat udělat kopii a chodí Vám tam uklízet dodnes.

doplněno 04.08.16 13:47:

Kolik je mamince? Nemá problémy s pamětí, jakou nemocí trpí? Potom by nebyla jako svědek dost nevěrohodná.

Víte, u nás v republice se spíše chrání viník, než okradený.

Pozor u neprokázání viny sousedky, může Vás dát k soudu za urážku a pomluvu a chtít náhradu za nemateriální újmu. Nebo jak se to říká.

Je to velké ponaučení, můžete věřit velmi dobré kamarádce, kterou znáte léta, ale jak dlouho znáte sousedku? Jenom od vidění, znáte její minulost? Má práci? Nemá dluhy?

Vy jste jí požádala, aby uklidila, vyprala? Myslím, že tu byla velká Vaše důvěřivost. Teď záleží, jak to všechno maminka zvládne po psychické stránce, výslechy, návštěva policie u ní v bytě, konfrontace se sousedkou.

Pokud bydlí vedle sebe a budou se často potkávat, sousedka se může začít mstít a mohou nastat verbální útoky, nebo nějaké jiné naschvály. Nic z toho nikomu nepřeji, ale řešilo se to již tady v poradně, že takoví lidé mezi námi jsou, kteří ostatním znepříjemňují život.

Vyměnit zámek by měla být první věc, kterou budete řešit.

hofle
hodnocení

0x

převléci se také a namlátit

... případně e ji zeptat, "viděla jsem se tu pohybovat osobu, která ti byla dost podobná, skoro jsem si myslela, že jsi to byla ty" a sledovat reakci, případně větu uzavřít nějakou vhodnou sociálně-vyšetřovací otázkou

marenk
hodnocení

No,hrozny,ja bych ji nabancila hned:)Trochu me to pripomina meho a sousedovic syna pri hre..-to je mojee,vrat mi too.Prask,vytrhne mu to z ruky,leti zalovat.Ale co s dospelou zenskou,ktera je drza,dost neurvala a lze.

72mona3*
Nechala bych to na policii. M.

repkin*
hodnocení

0x

Do bytu či domu jí bez jejího svolení určitě nesmíte a nedělal bych to ani s jejím svolením. Podal bych trestní oznámení na PČR. Musíte však doložit co vše vzala, co to konkrétně bylo, jak to vypadalo, v jaké hodnotě, jak staré apod., prostě aby k tomu bylo co nejvíce informací.

marenk
hodnocení

Dekuji za odpovedi,no,je to zapeklita situace.Sousedka od prijezdu mamky zpatky domu nevystrcila nos ze dveri,ani se nezastavila-optat se,jak se mamce dari atd-Vyvrcholilo to asi tim,ze ji pujcila na vanoce nejaky ten Choper-sekac,krajec potravin.Tak ted za ni byla,jestli ji ho laskave muze vratit a sousedka ji vratila ale uplne jiny,stary mixer(zrejme nejaky jeji).Mamka koukala jak blazen,,sousedka ji vynadala,ze nic jineho ji nepujcila a zabouchla dvere.Tak ted sem ji dala dopuis do schranky,ze po dohode s mym pravnim zastupcem ji zadam do 10.8.o vraceni veci.Pokud tak neucini,ze na ni podam trestni ozn.pro kradez.Coz o doklady k vyrobkum,ty urcite mamka-duchodkyne ma schovane:)ale ty starsi veci,to muzu potvrdit jen ja-dcera.Vysavac Eta,tim sem jeste luxovala ja,pred 20lety.Ale mela takove to el.koste,zadna levna vec,tak od tech novejsich veci,mit urcite bude.A klic nastesti mela bezpecnostni,tak to je v poradku.Nemoci zadnou psych.netrpi,mela nejake inf.selhani organismu.Tak hlavu ma na krku:)

pohanka*

Já bych se stejně bála, že to tam prošmejdila, hlavně jestli neměla mamka někde napsaný piny a tak.

Jinak vysavač ji kupte nový.

Tak to mamce pěkně vybílila domácnost. Fuj, to jsou lidi.

eivlis*
hodnocení

0x
Tak to je mazec..Policie vam nepomuze.Tu mrchu jste pustili do bytu dobrovolne.Mate jedinou moznost a to tu mrchu chytnout pod krkem,alias vycihat si ji a pouzit nasili, protoze jina moznost neexistuje..Jit proti ni stejne hnusnym zpusobem,ktery pouzila ona..Osobne bych nedala klic od bytu ani sousedovi co ho znam 100 let..

marenk
hodnocení

No,smejdit asi prosmejdila.Nastesti mamka neni movita,tak penize ani nic draheho nema..Jen je zajimave,ze co tam mela nejaky šmuky v krabickach,tam se neztratilo vubec nic.Vysavac uz sem ji dala svuj,to je jasne..Vic nez o ty veci mi jde o princip.Mamka rika,vyprdni se na to,neni to nic zasadniho,co potrebuju k zivotu.Ale ja bych takovy s prominutim svini nejradej skocila do ksichtu.Uz sem tam dvakrat na ni letela a neotevrela mi..Asi se zajdu zeptat na policii,jestli vubec neco muzem udelat.A asi mile pani napisu treba poradne peprny dopis,ze to si za kloboucek neda.Snad si alespon trochu ulevim:).a vemu fixu a napisu ji na dvere zlodejka:)at ostatni v baraku si taky poctou.Moc vam vsem dekuji a hned je cloveku lip,kdyz muze trochu s nekym poklabosit..dikyy

hodnocení

0x

Podle mně, byste ji neměla varovat a rovnou to oznámit na Policii. Takhle, pokud to rovnou neprodala, nebo nedarovala někomu z rodiny, tak to urychleně udělá, aby věci u ní nenašli. Policie ji mohla třeba odposlouchávat mobil a přichytit při nějakém kompromitujícím hovoru, ohledně kradených věcí. Nedivím se, že jste tak vytočená, to je akt hyenismus.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]