Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skleněná kuchyňská linka

Od: kamili odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, zajímalo by mě, jak se jmenuje ta barevná skleněná kuchyňská linka? Vypadá to jako tapeta, na které je sklo. Chtěla bych se zeptat, pod jakým názvem a kde to mám hledat? Navíc by mě zajímalo, jak to je s údržbou? Máme. Celkem prosluněnou kuchyň a bojím se, že by na tom šly vidět šmouhy...moc děkuji za radu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Skleněný obklad. Leštit, leštit, leštit ... ale zase to jde docela dobře. Kromě kapiček vody kolem dřezu.

patronka*
hodnocení

0x

Jedná se nejspíš o grafosklo sklo-jap.cz/... . Cena je dost vysoká, ale efekt obrovský. Nehodí se do každého interieru a údajně by neměla být složitější údržba než u běžného obkladu :)

Tady je ceník 2014 - sklenenyobklad.com/...

krtek*
hodnocení

0x

pokud je tam obrázek tak je to Grafosklo od firmy JAP (cca 6500,-/m2) ...pokud je to jen sklo v barvě je to LACOBEL (cca 3500,-/m2)

hodnocení

0x

Nebo třeba tady czechglassdecor.cz/... více odkazů google.cz/...

neschleb
hodnocení

0x

ahoj, nedávno jsem rekonstruovala celou kuchyň včetně kuchyňské linky. známí mě pozvali na návštěvu a objevila jsem u nich sklo, které se mi totálně zalíbilo. je to grafosklo. použili to na předělovací stěnu mezi místnosti. dá se to dokonce použít na zeď jako obklad. tak jsem si to nechala dát i za linku místo kachliček a na troje dvířka u linky. motiv jsem si zvolila dle jejich nabídky. udržuju to klasicky jako každé jiné sklo a dokonce se mi zdá, že to není tak složité jako třeba s okny. doporučuju.

hs*
hodnocení

0x

Zajímavé že "dotazů"na tzv. grafosklo (vždy v souvislosti s Jap), se objevuje hafo (na fórech k interierům)...nemáte na reklamu?!

Nicméně, co se týče skleněného obkladu v kuchyni, tak jsme měli "kalené sklo"(bílé); dodalo nám to kuchyňské studio; toto sklo se vyznačuje se tím, že vydrźí horko (např. za varnou deskou). Údržba jednoduchá a (dle mého názoru) je to rychlejší, než otírat mastnotu z kachliček/mozaiky. Lacobel je něco podobného - ale nevydrží právě to horko (praskne). Kalené je pochopitelně dražší než Lacobel. Na druhou stranu se dnes dělají kuchyně v rámci obývacího pokoje, takže se ten zbývající "obytný"interér pak víceméně lépe ladí s tím sklem, než s dlaždičkami. Dá se to sehnat i v Ikea (píší že odolá teplu): ikea.com/... ), ale jsou to panely s fixní délkou, ne jako když vám to dodá studio na míru, mimochodem otvory na el. zásuvky je nutné vyřezat ještě před kalením, dodatečně to není možné. Nicméně už nemám na zdi ani dlaždičky, ani kalené sklo, ale betonovou stěrku :)

Co se týče skleněných kuchyňských dvířek, tak stran otlačků (obtiských prstů) se mi to jeví podobné jako u kuchyní v provedení "vysoký lesk". Výhodu to má takovou, že za (pod) tím sklem možno obměňovat motiv, takže opravdu velmi rychlá změna charakteru interiéru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]