Nejste přihlášen/a.
Jak vyrovnat trámovou podlahu v nové dřevostavbě. Trámy jsou položeny na věncí a jsou ve vzduch. Napište postup.
Já si myslím. Podlahu podbít, vyplnit vatou, položit igelit, na trámy dát prkna a vyrovnánat vodováhou. Někde trámy vydlabat a někde zase podložit a pak prkna přitlouct na trámy (prkna jsou od sebe 3-4ks do jedé OSB desky? je to tak?
Děkuji
Jana
Žádné dlabání ani igelit !
Z boků trámů směrem dolů si našroubujete ty plechové "příložky"pro SDK (poradí jiní jak se to odborně jmenuje). Ve stavebninách koupíte prkna o délce trámů (ale silná alespoň 2cm) a na jedné straně co nejrovnější. Vodováhou zjistíte, kde jsou trámy nejvýš, tam budete mít nulu a přišroubujete prkno z boku trámu (na výšku) aby bylo stejně s trámem. Na konci trámu přišroubujete prkno tak, aby jste ho měla ve vodováze s nulou. A pak k němu takhle uděláte oproti tomuto prknu do vodováhy všechby ostatní na ostatních trámech. Chce to nejdřív nabít 2-3mi hřebíky (jen si to přichytit), pak skontrolovat a pak teprve šroubovat. Až budete mít prkna v rovině, tak zespodu dáte hliníkovou parozábranu a SDK. Poté z vrchu vložíte ideálně tvrdší vatu. Já si pod to natahal a na trámky přibyl křížem vázací drát na ploty aby mi vata nepropadla dolů. Z vrchu pak dáte přes ty prkna OSB ale radši spíš DTD desky s perem a drážkou (čím větší formát tím lepší, ale pozor, také těžší) prostě to, co tam dostanete rozměrove skrz okno, dveře nebo střechu podle toho jaké máte možnosti. A těch desek dát dvě vrstvy křížem tak, aby se Vám překrývali spoje a nikde jste je neměla nad sebou ty spoje. první vrstvu desek přivrtat k prknům, druhou vrstu přilepit k první a poté svrtat k sobě. Ideální jsou desky 2x18mm, já dával 1x22 a 1x 18mm. Je to nejjednodušší, nejrychlejší a asi nejlevnější řešení. Ve 2 lidech se to dá za 4 dny stihnout (2 dny SDK a 2 dny podlaha), někdo šikovný to stihne i dřív.
Ale pozor na to, s tímhle systémem budete mít dole slyšet, jak nahoře chodí. Já na příložky prken na trámech položil místo desek prkna, na ně hobra desky, na to kvůli dohnání výšky původní podlahy polystyren a až na to obvodové pásky a mezi ně polystyren a na to ty OSB desky. I tak je dole slyšet, když nahoře někdo chodí (trošku víc dupe, potichá chůze slyšet není, ale když je někdo zvyklý na betonový strop, tak tohle to prostě není).
kotvení SDK buďto jako na fotce zespodu trámu:
nebo tímhle z boku trámu: styrotrade.cz/...
fotky trámů zkusím pohledat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.