Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou volit velikost spár při obkládání?

Od: sejny* odpovědí: 7 změna:

Budu obkládat wc a koupelnu obklady Rako Textile. Jakou mám zvolit velikost spár? Obklady jsou rozměru 20x40 cm. Kde se to dá případně zjistit? Díky za rady.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fran56ris*
hodnocení

0x

Pokud to budeš dělat poprvé, je dobré použít obkladačské křížky. Více informací na

obklady.cz/...

hodnocení

0x

Tak šířku spáry si dejte jakou chcete (2-6mm)Nejlépe mrknout do nějakého koupelnového studia nebo pár dlaždic rozházet třeba na koberci a zkoušet co se vám bude líbit.Teď je moderní bezspárové obkládání ale na to jsou potřeba kalibrované(broušené) dlaždice.jo Ještě ty křížky jsou k ničemu ,možná na jeden směr ale mezi 4 dlaždice vám cca po třetí řadě nevejdou páč každá je rozměrově jiná.Kupte si k nim ještě klínky

hodnocení

0x

A pokud jste nikdy nedláždil a chcete mít vše krásně rovné, určitě zkuste

tento systém . Je to něco neuvěřitelnýho! Jak budu příště dláždit, beru to všema deseti. Těch pár stovek za rovný povrch stojí.Výrobců je více, ale u nás jsem viděl bohužel jen tento. Někde (možná ve Španělsku) mají šroubovací, ty se mi zdají lepší, protože člověk něpotřebuje ty předražené kleště na klínky.

sejny*
hodnocení

Moc díky za odpovědi. Ten systém je parádní. Ale ještě mám jeden dotaz: Pokud bude dlažba tlustá 8 mm, podlaha rovná (anhydrit), spáry mezi obkladačkami 2 mm, kolik mám odsadit 1. řadu obkladaček od nynější podlahy? Kolik tudíž počítat na lepidlo dlažby? Nikde jsem nic ke správnému vyměřeni nenašel.

Mrkněte na videa od Marcel Minarcak na youtube. Člověk se odtud hodně naučí a jeho práce je velice precizní. Myslím, že v tomto videu naleznete odpověď na Vaši otázku ohledně odsazení 1. řady od země - čas 2:00.

doplněno 03.08.16 11:19:

A zhruba od 11. minuty pokládá první řadu nad dlažbou

repkin*
hodnocení

0x
2mm jsou ok, ja mam 4 a vypada to hrozne, nedovedu si představit 6-8. System kolicku dobrý ale drahy.

anonym0
hodnocení

0x

Velikost spary zvolte podle vkusu, ale pak take zkontrolujte pro jakou siri spary je vhodna sparovacka, kterou chcete pouzit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]