Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, poradí mi někdo co by to mohlo být za problém? Nad jídelním stolem máme osvětlení se zářivkou, po dvou letech přestala svítit a já jsem ji vyměnila za novou, ale jamile chci světlo zapnout, tak mi to vyhodí jističe. Zářivku jsem vyndala a zkusila znovu nasadit, ale stejný výsledek. Nerozsvítí se, ale vyhodí to jistič. co s tím? mohlo se něco poškodit na osvětlení. Podotýkám, že se jedná o dražší světlo od Rendla, zářivka se tam nasazuje velice jednoduše, nic komplikovaného, nevím kde by mohl být problém. Jistič to vyhodí, i když tam nasadím starou nesvítící zářivku. Moc děkuji za radu.
Trubice zářivky nemá vlákno, to znamená, že ani jeden konec není mezi sebou nijak propojený. A tím pádem nemůže vyvolat zkrat. Nespíš se někde v patici dotýká kábel kostry v momentě kdy ji nasadíte. Opravář, Vy to raději nerozdělávejte.
@fran56ris Trubice zářivky nemá vlákno? vysvětlete, prosím...proč má na obou koncích dva kolíky? Ke zbytku odpovědi nemám výhrad...a co když je vadný elektronický startér, ...
Noneku,už jsi někdy viděl trubici zářivky?To je taková dlouhá bílá trubice,která vydává světlo a když ji rozbiješ žádné vlákno v ní nenajdeš.Starter,pokud je vadný zkratovat nemůže,jen se ta dlouhá trubice nerozsvítí.A proč má ta trubice na koncích dva kolíky snad nebudu ani vysvětlovat,myslím,že by jsi to nepochopil.
Najdu, vlákna dva, žhavící, na obou koncích...a tvrdit, že v zářivkové trubici není "žádné vlákno", je taky zavádějící...ale je to už asi jen o slovíčkaření...pokud jsem se z vás někoho dotkl, omlouvám se...
Nonku Ahoj, ty se nemáš proč někomu omlouvat, jen občastní občas netuší, nebo jim nesecvaklo, obloukem, úplně jinam,T16 je průměr trubice, patice je G5, ale jen pro srovnání myšlenek. Vím, že jsi znalý a žádný ňouma. Žijem, a to je hlavní!
Dobrý den, to vypadá na poruchu přímo v tělese svítidla, ale jestli odešel elektronický startér, /jestli tam je/, popřípadě tlumivka, startér, kondenzátor, nebo jen vypadl drátek z patice, a šmrncá o plech, v tom vám pomůže, popřípadě opraví jen člověk na místě a znalý. Rendl dělá více typů...
"Něco odešlo" ve vlastním tělese (světle). Dejte přesný typ...toho Rendla, podle toho se dá zjistit jaký tam je předřadník atd. Bude tam štítek...přilepený...
T16 je typ patice, 54W je výkon zářivkové trubice...ale typ svítidla?
Ta zářivka se rozsvítila ihned, nebo párkrát blikla?
Ahoj.
Použití slova vlákno je asi u trubice zářivky pro někoho zavádějící. Samozřejmě. jak už tu zmínili jiní, tou trubicí nevede žádné cokoliv.Vlákno už vůbec. Na koncích trubic jsou na každé straně dva kolíky a jimi prochází dovnitř do trubice elektrický proud. Výbojem, mezi těmi uvnitř dojde k zapálení a rozžnutí přítomného plynu. Opravdu to dej někomu skouknout. Závadu na některých součástkách sama neodhalíš. Ahoj.
Taky se starám o několik moc svítidel a s asi milionem trubic různé délky. Měním jen startery a ty trubice. Většinou to jsou dobrý držáky. Bez nutného dalšího servisu.
Ahoj Nonku.
Tak, hlavně že se to nakonec vysvětlilo a všichni můžeme jít večer v klidu do hajan. A snad se ani nikdo moc neurazil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.