Nejste přihlášen/a.
Bylo nám oznámeno obecním úřadem že nás navštívi zástupce Terra Group Investment s nábídkou svých energetických služeb.Nevite někdo z vás oč se jedná,to jsou nějací podomní prodejci energii? Třeba i nějaké zkušenosti s touto firmou už máte a poradite,at vím zda je ihned poslat někam nebo vyslechnout.Díky
Dobrý den, až si přečtete článek viz odkaz, tak patrně usoudíte, že to poslání někam by byla vhodná varianta. Zdravím!
Nemáte zač. Jo, dejte si na to pozor. Odkazují se na radnici, jejich vedení firmy to popírá, ale jak je vidět, tak to dělají stále. Normální člověk si o svých záležitostech rozhoduje sám a nečeká, až mu někdo zazvoní u dveří a bude nabízet něco výhodného (možná více pro tu firmu, než pro zákazníka).
Hlavně nic nepodepisovat a rychle se rozloučit.
Zjednodušeně jde o agenturu, která sleduje ceny energií (plyn a elektřina) a vždy vyhledá tu nejnižší a informuje vás o ní, když souhlasíte tak provede administrativní kroky ke změně dodavatele ...
Předem nutno upozornit, že opravdu vybírá ty nejlevnější - tedy cena je jediný aspekt který zohledňuje, takže třeba elektřinu odebíráte najednou od nějakého dodavatele jehož název ani nikdo nezná a jeho kvalita je pochybná - no nevím zdali bych od někoho takového chtěl odebírat něco jako elekřinu.
Srovnávače cen jsou i na internetu, ne třeba na to někoho najímat.
Doporučuji zůstat u těch nejsilnějších dodavatelů elektřiny a plynu, jak kvůli cenám v dlouhodobém horizontu, tak kvůli jistotám a zákaznickému servisu. E.ON, ČEZ, (PRE), RWE, Pražská Plynárenská ..
Starostové a města málo kdy spolupracují s takovými institucemi .. ostatně byli by sami proti sobě, zvláště v době kdy velcí dodavatelé podporují a sponzorují kde jakou kravinu .. nějaký dodavatel elektřiny a plynu ABC s pomale neexistujicí provozovnou bude něco takového těžko dělat.
To je naprosto mylná odpověď. Opravdu si myslíte, že vám od levnějšího dodavatele poteče domů méně kvalitní proud? Zákazníci dnes mají možnost volby dodavatele - i malí dodavatelé mohou být spolehliví. Jediným rizikem je krach společnosti, v tom případě je klient automaticky přeřazen k dodavateli poslední instance a je o tom písemně vyrozuměn. Velcí dodavatelé živí tisíce lidí a provoz velkých poboček, nějak na to vydělat musí. Spoléhají na konzervativní zákazníky a mohou si dovolit nasadit vysoké ceny. Běžný člověk nemůže projít stovky ceníků, aby si sám porovnal ceny. Na trhu je asi 80 dodavatelů, někteří mají desítky ceníků. Internetové srovnávače jsou placená reklama. Často se lidé ve fakturách ani nevyznají, řeší pouze výši záloh a přeplatek / nedoplatek. Někdo to dokonce využívá jako jakousi formu spoření!
Stejně jako už spoustu let má téměř každá rodina svého finančního poradce, přichází na trh nová služba - energetický poradce. Pro klienta pracuje zdarma, provizi má od dodavatelů, pomáhá klientovi snižovat náklady na energie i jejich spotřebu. Zná klienta a jeho potřeby. Pokud energetický poradce udělá dobrou službu obci a ušetří jí peníze, může ho obec doporučit i místním lidem. V případě uvedeném v otázce se v podstatě jedná o jednorázovou legalizaci podomního prodeje pod záštitou obce. Energetický poradce pracuje zejména na doporučení (spokojený zákazník je nejlepší reklama).
Velcí dodavatelé si mohou dovolit utrousit trošku ze svého zisku. Úspory na energiích však mohou být mnohem vyšší, navíc každoroční, plánování výdajů tak umožní obcím hospodařit za své a nebýt nikomu nic dlužen. Co chce chytrý starosta, jednorázově hřiště za 300 000, nebo ušetřit těch 300 000 každý rok a hospodařit si s nimi?
Nebo mi řekněte, která energetická společnost poskytuje vzdělání. Kdo z těch molochů chce, aby energetice rozuměli běžní lidé?
V dnešní době elektronické komunikace není důležitý počet poboček, ale kvalitní servis.
Iva Mráčková
Tady kalkulator.tzb-info.cz/... si může každý porovnat všechny nabídky,jsou tam výhody i nevýhody tak laskavě nechte to na lidech aby si to sami rozhodli není to nic složitého je to dostatečně přehledné a srozumitelné,poradci přes energie jde vždy v první řadě o provizi osobní zkušenost a nejsem sám,naštěstí jsem to včas zastavil.Poradce do domu,čagan do ruky...
TZB info je od MND.
Každému, kdo pracuje pro peníze, jde především o výdělek. Rozdíl je, pokud se podomní prodejce snaží sepsat jakoukoliv smlouvu za jednorázovou provizi, nebo pokud se poradce stará o klienta dlouhodobě, klient je s ním spokojen a poradci jde dlouhodobá udržovací provize. Kromě toho: poskytujeme vzdělání, aby tomu lidi rozuměli, nabízíme cenové srovnání mnoha dodavatelů, optimalizujeme distribuční sazby (z toho nic nemáme, ale klientovi tím ušetříme i desetitisíce), pomáháme snižovat spotřebu (takže pak nemáme ty provize tak velké, ale v první řadě jde o klientovy peníze = jeho spokojenost).
Nevěříte? Pojďte se na to podívat blíž. Nabízím vám to vzdělání také.
Jsme Optimal-energy a šíříme energetické dobro.
Terra Group jsou podvodníci! Jejich podomní prodejci vás ujistí, že se podpisem přihlášky do aukce k ničemu nezavazujete. Spoléhají na to, že nikdo nebude číst 4 A4ky hustě psaného drobného textu. Následně se ovšem dozvíte, že MUSÍTE podepsat smlouvu s výtězným dodavatelem, jinak že musíte platit nemalé sankce za "náklady na soutěž".
Bohužel osobní zkušenost. Takže Terra Group se vyhněte širokým obloukem.
U nás v obci zástupci této společnosti ve spolupráci s obecním úřadem vyhlásili pro občany, kteří o to měli zájem, aukce na dodávky energií. Ušetřili jsme díky tomu nějaký peníz a nezdálo se mi to nijak podvodné.
Asi po roce se ale od Terra Group trhnul manažer Krupička, který to s náma sepisoval a začal obcházet obec a lanařit důvěřivé lidi k Bohemia Energie. Věřím, že to byl jen ojedinělý případ a moc lidí se nenechalo ukecat
Samozřejmě každý, kdo kdy na tyto fóra napsal něco takového je člověk, co vůbec nečetl smlouvu :D
Vždy a všude vám řeknou ať si to pozorně přečtete a že na odstoupení máte 14 dní ze zákona.
Na Terra Group jsem narazila minimálně před osmi lety, ale jen jako zmínku a něco jsem tam psala, protože se na mě obrátili letos (duben 2018), jestli bych měla zájem díky připravované aukci prodejců elektřiny a plynu ušetřit něco ze svých nákladů. Jelikož jsem asi rok u ČEZu (nechtěně, byla jsem u Energie2 a ČEZ ji převzal, aniž by se mne někdo ptal na souhlas, jen mi to bylo suše oznámeno) a nejsem s nimi výrazně spokojená, stejně jsem uvažovala o změně dodavatele elektřiny, jelikož mi koncem roku končí smlouva. Seznámili mě s průběhem aukce, kde je nasazena cena nižší než jsme zaplatili v posledním vyúčtování a licituje se směrem dolů (za všechny klienty, kdybych se snažila sama, asi bych ani garantované ceny nedosáhla, ale ještě se na to v rámci 14 denní lhůty podívám, co kdyby...). Smlouva je na tři roky, pak by měla být nová aukce. Vzhledem k tomu, že ČEZ již oznámil zdražení od června 2018, je pro mne změna dodavatele víc než nutná; myslím, že zdražovat budou asi i ostatní dodavatelé, nenapadá mě, proč by to dělal jen ČEZ.
pozor vybírají dodavatele ke kterým se nikdo nehrne a mají z toho pěkné provize a na klienti kašlou.
plyn i elektrinu mam u skautske energie a pro ne to zarizuje a prepisuje terra group, jsem tam zatim jen rok ale nemuzu rict nic spatneho, co bylo treba zaridit tak se vzdycky vyridilo
co bylo u teto spolecnosti pred dvema lety, kdy vznikl dotaz nevim, momentalne 2018 problemy nebyly zadne, aspon u me ne, mam tam 4 odberne mista
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.