Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na kulaté zrcátko

Od: tatik® odpovědí: 6 změna:

U zpětného zrcátka se mi rozbilo kulaté skleněné zrcátko o průměru 120 mm. Není mezi námi poraďťáky někdo, kdo by mě poradil jak takové zrcátko uříznout. Za případné rady předem děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dojít do sklenářství a nechat si ho prostě uříznout... mají to hotové za pár minut.

Jinak se nechá ostříhat do kulata pod vodou normálníma nůžkama, ale tam hrana nikdy nebude tak dokonalá.

doplněno 01.08.16 14:26:

nevím proč by stříhání skla měl být hoax... samozřejmě se to nestříhá jako papír, ale postupně se nužkami sklo odštipuje do potřebného tvaru.

A co se týče uříznutí ve sklenářství, tak tazatel pokud vím nic o vypouklém zrcátku nepíše.

"...se nechá ostříhat do kulata pod vodou normálníma nůžkama"

Úžasná, letitá fáma (tenkrát se ještě neříkalo "hoax"). *haha* Už jste to někdy zkoušel?

Nehledě na to, že zpětné zrcátko není rovinné, ale sférické (vypouklé - zmenšovací), takže Vám ho v žádném běžném sklenářství neuříznou. Když jako zpětné zrcátko použijete rovinné zrcadlo, moc toho v něm neuvidíte.

doplněno 01.08.16 16:09:

Requied - Tazatel hned v 1. větě píše "U zpětného zrcátka se mi rozbilo kulaté skleněné zrcátko". Pokud mi paměť sahá, rovinná zpětná zrcátka se naposledy vyskytovala někdy na začátku 60 let minulého století. Je sice možné, že se jedná o zrcátko z veterána (tomu by odpovídal tvar pravidelného kruhu), ale pokud je to zrcátko novější, rovinné nebude.

Nehledě na to, že zpětné zrcátko není rovinné, ale sférické (vypouklé - zmenšovací)Nevím jaké máte zkušenosti,ale osobně na autě rv 1996 mám asférické zrcátko jen na levé straně-u řidiče,druhé ,na pravé straně je normální ! Toto jsem viděl na vícero autech!

ladinpraha*
hodnocení

1x

Uříznou v každém sklenářství na počkání.

doplněno 01.08.16 11:53:

Samozřejmě pouze rovné, ale všechna zrcátka nemusí být vypouklá.

hodnocení

0x

Dělal jsem to tak (o stříhání pod vodou jsem nevěděl :), že jsem uřezal cca 6-8 rovných řezů dokola, zalepil izolepou a do kružnice dobrousil diamantovým kotoučkem v rozbrusce. Pomalu, bokem kotoučku, směrem k sobě to ubývá perfektně. Může být i vypouklé, jen se musí pomalu a netlačit.

hodnocení

0x
Nechte si uříznout rovnou dvě zrcátka.
Jedno můžete rozbít, až se budete snažit nacpat ho do rámečku místo toho rozbitého... Pokud to vůbec půjde.
Jaké auto? Veterán?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]