Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na co si dát pozor při koupi plyn.varné desky

Od: misoskamisoska odpovědí: 8 změna:

Ahoj, už jste mi několikrát dobře poradili, obracím se na Vás proto znovu. Více hlav, více ví:)

Celý život jsem měla v kuchyni plynový sporák s elektrickou troubou, ted po rekontrukci kuchyně zvažuji varnou plynovou desku. Na co si dát pozor při její koupi? Nebo jít znova do sporáku? Nejsem zrovna typ, který rád mění fungující věci. Poraďte, prosím. Dík.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak ta deska je stejný princip jako na tom sporáku akorát má ovládací knoflíky větčinou na hoře no a je vestavná:) Takže jestli si koupíte každý spotřebič zvlášť a nebo kombinaci je jen na vás a vašich financích-vestavné budou dražší

tiffany*
hodnocení

0x

Netuším, proč chcete jenom varnou desku, třeba máte pečení vyřešeno jinak, ale při koupi plynové desky nebo sporáku bych rozhodně dala pozor, aby měla samozhášecí zařízení (mechanizmus). Nedávno jsem kupovala sporák do bytu, měla jsem za to, že je samozhášecí. Že není jsem zjistila až po nastěhování a zapojení plynařem, tak jsem to nechala být (protože jsem spěchala) a protože dosud jsem samozhášecí taky neměla. Ale považuji to za dobrou funkci, rozhodně z hlediska bezpečnosti. Jsem přesvědčená, že jsem vybrala sporák, který tu funkci měl, ale prodávající mi prostě prodal to, co měl na skladě, ne to, co jsem chtěla, stejná značka, ty rozdíly bývají často minimální. Tak si dejte pozor.

Nenapadlo by mě že se ještě prodávají plynové spotřebiče bez tepelných pojistek. Při nákupu to poznáte podle toho , že vedle hořáku vždy ještě vyčnívá krátká tyčinka kterou plameny ohřívají. Jak plyn chcípne, tyčinka není ohřívána tak automaticky zavře plyn.
doplněno 02.08.16 17:19: Moc pěkná je varianta firmy Amica. Hořáky pod skleněnou deskou. Vypadá to pak jako elektrická deska. Super na údržbu, nic nezateče pod hořáky.Lehko se to utře a hotovo. Poslal mi to E.shop omylem místo mnou vybrané desky. Jenže to má malou mouchu. Když vypnou elektiku, přestane fungovat zapalovač a pod sklo sirkou neškrtnete. Tak jsem jim to vrátil.
tiffany*

Prodávají, celkem běžně, díky za radu :).

tiffany*

Hm, to určitě vypadá úžasně... já bych to asi nevrátila, u nás naposledy vypadla elektrika kdysi před lety a celkem velmi rychle ji zase "nahodili". Myslím, že to tak mají všechny modernější spotřebiče na plyn, leda na propa-butanové bomby asi ne (jestli ještě existují). Náš kotel se s výpadkem el. taky vypne, možná to má bezpečnostní důvody?

Tam kde se dostaneš k hořáku ti výpadek proudu nevadí. Termostatická pojistka má chvilku prodlení než odpojí plyn takže škrtneš sirkou a ona se ohřeje od plamenů a normálně si uvaříš i když nejde proud. Recenze na tu Amicu navíc nebyly nic moc, právě kvůli poruchovým zapalovačům. A to můžu potvrdit. Nakonec máme jiný tip od tohohle výrobce a ty kontakty co spínají zapalovač jsem už dvakrát opravoval.
tiffany*

Aha.. no obezřetnost se vyplatí a hlavně, že si umíš poradit.

hodnocení

0x
Když děláš rekonstrukci, rozhodně bych dal samostatnou varnou desku a samostatnou pečící troubu. Tu dát trochu výše, ať se při pečení nemusí člověk ohýbat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]