Nejste přihlášen/a.
Ahoj, už jste mi několikrát dobře poradili, obracím se na Vás proto znovu. Více hlav, více ví
Celý život jsem měla v kuchyni plynový sporák s elektrickou troubou, ted po rekontrukci kuchyně zvažuji varnou plynovou desku. Na co si dát pozor při její koupi? Nebo jít znova do sporáku? Nejsem zrovna typ, který rád mění fungující věci. Poraďte, prosím. Dík.
Netuším, proč chcete jenom varnou desku, třeba máte pečení vyřešeno jinak, ale při koupi plynové desky nebo sporáku bych rozhodně dala pozor, aby měla samozhášecí zařízení (mechanizmus). Nedávno jsem kupovala sporák do bytu, měla jsem za to, že je samozhášecí. Že není jsem zjistila až po nastěhování a zapojení plynařem, tak jsem to nechala být (protože jsem spěchala) a protože dosud jsem samozhášecí taky neměla. Ale považuji to za dobrou funkci, rozhodně z hlediska bezpečnosti. Jsem přesvědčená, že jsem vybrala sporák, který tu funkci měl, ale prodávající mi prostě prodal to, co měl na skladě, ne to, co jsem chtěla, stejná značka, ty rozdíly bývají často minimální. Tak si dejte pozor.
Hm, to určitě vypadá úžasně... já bych to asi nevrátila, u nás naposledy vypadla elektrika kdysi před lety a celkem velmi rychle ji zase "nahodili". Myslím, že to tak mají všechny modernější spotřebiče na plyn, leda na propa-butanové bomby asi ne (jestli ještě existují). Náš kotel se s výpadkem el. taky vypne, možná to má bezpečnostní důvody?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.