Nejste přihlášen/a.
Dobry den, potreboval bych poradit jak co nejefektivneji zadelat drazky ve kterych je nova elektroinstalace. Uvazoval jsem ze bych pouzil treba jadrovou omitku a postupne bych ty drazky zadelal ale je to docela prace protoze hloubka a sirka drazek neni stejna. Neexistuje nejaky "jednoduchsi" zpusob.
Jak už jsem někde radil,používám na zahlazení flexibilní stavební lepidlo.I když je praskání jádra normální,u lepidla není smrštění podstatné.Do druhého dne je zatvrdlé.Je možno pak dokončit finální stěrkou,nebo sádrovým štukem.Ten je v poslední době dost používaný.I když je mi vytýkána cena lepidla,myslím,že není podstatná,rozdíl proti normálnímu štuku je ve stokorunách.
JABRAKA
Zaházet obyčejnou vápenocementovou omítkou, předtím nutno zbavit spáry v rámci možností volných částic a hlavně navlhčit. Zaházet se to může klidně naráz, pokud je to dobře připravené (vymetené a navlhčené), bude to držet i když to popraská. Pak se přeštukuje vápenným štukem, čímž se mj. skryjí a částečně vyplní případné praskliny. Maltu je nutno skutečně házet a potom ještě lžící přitlačit.
Pozn. Předpokládám, že instalace jsou provedeny běžným způsobem, tj. sem tam jsou přisádrovány.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.