Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bydlení v Praze - které čtvrti?

Od: pavl odpovědí: 7 změna:

Ahoj,

chci si najít pronájem v Praze, ale trochu tápu ve výběru lokality. Může mi tady nějaký hodný člověk poradit, které čtvrti jsou nejbezpečnější, podmínka je jen širší centrum. Zatím mám v hledáčku Vršovice, Troja, Dejvice, Břevnov, Hlubočepy. Díky za všechny názory!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hs*
hodnocení

3x

Dobrý den, já bych zrovna Vršovice nedoporučila (tedy MOŽNÁ je pár ulic OK) ale za mě ne - v zimě je tam echt smog ("Vršovický ďolíček"), slyšíte vlaky, když se hraje fotbalový zápas tak je to taky "prima" (nemyslím hluk, ale ty lidi). Nejbližší metro je Želivského/Strašnická (tj. pěšky na to zapomeňte) a tak se jedně mlátit tramvajema, ano modrá zona tam není, ale drtivá většina domů nemá pod sebou garáže a jak stojej všichni venku, tak stejně nezaparkujete a některý ulice jsou v brutálním kopci a někde je i ta pradávná dlažba :) Možná Vás ale auto ani nezajímá. Nákupy v OC Eden. Na ulicích dost psí hovínka (totéž jako na Vinohradech). Přiznávám, že jsem proti nim zaujatá.

Hlubočepy - myslíte jako katastr (tedy i Barrandov) - nebo jen ty staré Hlubočepy tj. ty dole u Prokopáku? Tak tam v zimě neotevřete okno, vzduch se tam nehne, ale jinak je to tam moc pěkné. Vlak tam sice jezdí, ale jen malej a tak ani není slyšet. Ale lítají (v létě) tamtudy letadla na Ruzyň (a když letěl Antonov, znělo to jak konec světa). Spojení MHD jen jedním busem (na tramvaj je to dost daleko, ale k zastávce Hlubočepy můžete odvážně dojít, nevadí-li Vám homelesáci). Na Barrandov vede tramvaj, za 12 minut jste u Anděla, je tam čistý vzduch, poliklinika, aquapark a 3 sámošky (Lidl Albert Billa), no ale jedna část je sídliště - ale to jste asi pod tím "širším centrem" myslím neuvažoval?

Dejvice, Břevnov - bohužel nemohu hodnotit.

Troja - velmi rozsáhlý katastr - nejen ty vilky kolem ZOO a Botanické zahrady, záleží tedy "jak kde", patří k tomu i paneláky na Písečné ul. (poblíž zabili Aničku Janatkovou). Spojení do té dolní části buď od M Vltavská nebo shora od Kobylis/Bohnic. Mají tam aquapark Šutka. Ti co bydlí dole pod kopcem zle schytali povodeň. Do Botanické zahrady mají obyvatelé Troji myslím přístup zdarma, na základě nějakého průkazu.

Jako člověk bez závazků bych hledala někde poblíž Anděla (Smíchov) - je tam rušno a všude dojdete pěšky a spoje jezdí v noci, blízko k Vltavě i parky tam jsou. Ale v noci to - jako asi nikde v užším centru - asi moc nedoporučuju se procházet po odlehlých koutech...

Vybírala bych tedy spíš podle dostupnosti MHD (nejlépe v dochozí vzdálenosti stanice metra) a taky kde hodláte pracovat/studovat, abyste denně nejezdil třeba 20 km. A aby tam jela nejlépe noční tramvaj a nešlo se od ní moc dlouho.

laurak
Měla jsem na mysli ty hezké "horní" Vršovice pod Francouzskou ulicí - Krymská, Vršovické a Čechovo náměstí atd. Sama žiji celý život na Vinohradech, které jsou pro mě samozřejmě srdcová záležitost, ale tuto část Vršovic také velmi dobře znám a mám ji ráda.
iz*

Já bydlím ve Vršovicích na Ruské ► pár kroků do Edenu i na druhou stranu na Flóru.

Můžu doporučit...

laurak
hodnocení

0x
Z těchto se přikláním jednoznačně k Vršovicím. Kousíček do centra, perfektní občanska vybavenost, krásné parky, navíc tam zatím není modrá zóna.

hodnocení

0x

Já jsem vyrůstala mezi Vyšehradem a Náměstím Hrdinů ( soud ). Po nuceném odchodu ( umístěnka ) jsem se tam zase po 30 letech vrátila a jsem spokojená. Velkou výhodou je Metro - všude je pak blízko.

pohanka*
hodnocení

0x

HS dost dobrý.

Ono je to různé, záleží, co natrefíte.

Mě se osobně líbí u vody, tedy Podolí. Tramvaje od Packého náměstí jezdí každou chvilku. Dobré spojení. Jestli nevadí trošku do kopce, ale trochu tělocviku neuškodí.

A to bezpečí, to nikdy nevíte, kde na koho natrefíte. Tam, kde jsou parky, zákoutí, tam všude na někoho můžete natrefit, ale zrovna bezdomovci nemusí být všichni agresivní.

obcnc
hodnocení

0x
Já bych brala cokoli, co bude přímo na metru a vyhnete se autobusům a tramvajím a prestupum. Cokoli, co budete mít blízko práce, jezdit denně 45 minut mhdckem tam a zpátky je po čase neskutecnej opruz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]