Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestavba garáže na bydlení

Od: huhuhu odpovědí: 8 změna:

Zdravím, nedokázal by někdo odhadnout cenu přestavby dvojgaráže (obří, cca 50 m2) na bydlení? Jednalo by se cca o 1 velký pokoj a koupelnu (sprcháč a umyvadlo). Komplikaci vidím v záchodu kvůli odvodu, možná by se to obešlo i bez něj Přívod vody i elektrika tam je. Garáž je součástí domu, střecha je zateplená, vepředu jsou dvoje vrata, která bych chtěl nahradit vchodem a dřevěnými okny nebo francouzskými okny.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, dokázal by to odhadnout projektant, který to bude "malovat". A projekt budete potřebovat pro stavební povolení a (re)kolaudaci. Zdravím!

doplněno 31.07.16 10:50:

huhuhu - Vy si toho projektanta můžete pozvat na nezávaznou prohlídku, vyptat se na vše a potom se rozmyslet, jestli to bude zrealizováno. Někdo to prostě musí vidět na místě.

doplněno 31.07.16 16:40:

huhuhu - někdo to musí posoudit u Vás na místě. Tady (a ještě bez obrázků) Vám nikdo přesně (na Kč) neodpoví. Mám i dojem, že si neuvědomujete ani ceny práce a stavebního materiálu, tak studujte a hledejte si informace.

vilik*
hodnocení

0x
Jsem zvědavý, kdo sem napíše.
Nepíšete základní věci, jako co se bude dělat, jak se to bude dělat, z čeho a kdo to provede.
On je rozdíl sehnat okna ze sběrného dvora, dokoupit 2 montážní pěny a kýbl primalexu + přistavit k vývodu zahradní hadice lavor na mytí nebo garáž vystavět od základu znovu včetně izolací a pak si nechat umělecky ztvárnit výjevy z vašeho života na místa, kde bude vynechaný mramorový obklad.
Pro příklad wc.
Buď je stavba ve stejné úrovni jako dům a chybí jen spád. Řešením je wc s vývodem skrz zeď a napojením na odpadní trubku venku, nebo závěsný wc, kdy odpad může vést vnitřkem například v předstěně. Ta může mít i podobu různě obloženého odkládacího soklu a může v ní vést třeba i voda. Pokud máte garáž pod úrovní současného odpadu, koupíte sanitární kalové čerpadlo a máte vystaráno. Problém s nutností mít 2 čerpadla kvůli hygieně - mít zvlášť záchod a zvlášť vanu a kuchyni řešit nemusíte, vám bude na wc a sprcháč stačit jedno.
Cena se odvíjí od použitého řešení, nutných prací a ten záchod je vlastně ta nejlevnější položka.
A takhle si můžete spočítat všechno.

vanad1*
hodnocení

0x

Dřevěná okna nejsou co do izolace žádný zázrak.Když je poblíž kanalizace, tak to nebude takový problém. Tepelně odizolovat podlahu, vchod doplnit malou přesíní. Nějaká tisícovka to bude ale nic velkého.

huhuhu
hodnocení

0x
Já samozřejmě nevím, kdo to bude dělat a co tam chci mít...a hlavně jestli vůbec. Protože netuším jestli to bude stát 150 tisíc nebo půl milionu. Projektantovi bych to zadal (a zaplatil) až v případě, že bych se pro to rozhodl. Proto se ptám tak obecně. Garáž je ve stejné úrovni jako dům, je jeho součástí, z ytongu, se samotnou stavbou nechci dělat nic než vyměnit vrata za okna a dveře a vevnitř vybudovat něco jako jádro v paneláku. Dřevěná okna proto, že jsou v celém domě. Dům je cca 15 let starý, takže variantu s lavórem a hadicí určitě ne:) Zvážím i možnost bez koupelny když na to nebudou prachy.
janm*

Zdravím

Co se týká financí tak hodně záleží na tom, zda-li si vše "necháte dělat" nebo si můžete hodně i "udělat sami" a dále jaké materiály a posléze vybavení užijete a jakou "technologii" si tam "nacpete". Ty dnešní ceny jsou většinou navýšeny tím, že lidé chtějí zbytečně drahé kuchyňské linky, koupelnové vybavení, drahé obklady, podlahy apod. , vše lze pořídit v řádech tisíců příp. desetitisíců, ale také v řádech několika set tisíců a to je jistě na zvážení každého...

huhuhu

Mě se jedná spíš o takové technické věci - kolik může stát event. zateplení podlahy, odvody vody, práce, instalace oken ap... Na drahé obklady nebo koupelnové vybavení si nepotrpím, prostě standard, nečekám že věci jako umyvadlo, baterie, sprcháč a event. záchod (ten bych chtěl závěsný) + obklady se vyšplhají přes 50 tisíc. Sám bych si možná dělal maximálně obklady, protože to mi zatím dělníci vždycky pokazili - vadí mi když to je šišaté, špatně vyspárované atd. Jinak na to nemám čas, sám bych se s tím patlal dlouho a už vůbec si netroufnu na nic víc než příčku z ytongu, natož nějakou instalatéřinu či nedej bože elektriku. Jinak předpokládám, že by to mohl zvládnout jeden fachman podle projektu, který bych nechal udělat. Projekt počítám že by mohl stát kolem 5 tisíc. Nevím jak cenově náročné je svádět záchod do odpadu, natahovat trubky s vodou ap. Nerad bych se nechal napálit. V paneláku mi kdysi dva chlapi udělali koupelnu za 75 tisíc sakum prásk (s ponecháním původních futer a dveří, jinak vše nové). Ale tam se nemusel řešit nový odpad ap. Akorát trochu odflákli obklady. Vím že projektanti všechno počítají strašně předražené.

janm*

Materiál "na takové technické věci" není velkou položkou pochopitelně záleží na množství, čili jak jsem psal, pokud si můžete udělat sám případně na co si netroufáte vzít si řemeslníka pak se to dá zvládnout "celkem levně" pochopitelně čím víc budete "zadávat" tím víc to poroste a pokud si to necháte udělat celé pak rozdíl ceny bude oproti svépomoci propastný, ale třeba zase nemáte čas apod., čili záleží na vás. Například co vás stojí třebas sto, uděláte sám za třicet apod...ty rozdíly mohou být obrovské

hodnocení

0x

Pokud to bude svépomocí do 100 tis. Kč nebo dílčí dodavatelské práce tak 150-200 tis Kč. Pokud tedy nemáš zájem o něco extra ale prostě vše ve standardu.

Berut to s tím, že v této situaci (z popisku, co je a co není) bude nejdražší rešení topení, resp. je velmi variabilní (od 10 tis. do třeba 200 a tíce :). Cenu jsem odhadnul s přímotopy - případně, může být ještě na tuhá paliva, ale to bude potřeba komín a ten už nějakou desítku stojí + zdroj (kamna).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]