Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás,
chci si koupit pozemek, kde bych chtěl do budoucna postavit RD. Vzhledem k tomu, že IS nejsou přímo na pozemku, budu je muset k pozemku dovést. Existuje něco podobného jako je elektornická mapa katastru, kde bych mohl zjistit, kde se nachází kanalizace a voda? Abych věděl jak daleko se bubu muset napojovat.
No samozřejmě že existuje..
V některých obcích (městech) v lepší podobě, někde v horší...a v extrémním případě to je něco ve smyslu "tudy nám to asi někudy...možná...přibližně vede".
kontaktujte správce kanalizace a vodovodu (zpravidla stejný, někde ale může vodovod spravovat jiná firma než kanalizaci). Občas je správce těchto sítí shodný s vlastníkem (obec, město).
Takhle jsem pátala před 4 roky a nedopátrala jsem se ničeho. Kanalizace u nás není, tak to bylo jednoduché, ale na VaKu jsem pohořela. Vedou záznamy o hlavníím vodovodním řádu, ale přípojky (třeba až půl km) jsou majetkem majitelů domů a to prý je nezajímá.
Martine máte pravdu, ale nejedná se o nové přípojky. V roce 1989 jsem koupila dům na samotě, hl. vodovodní řad je půl km a dodnes nikdo neví kudy je přípojka do domu přivedena. V domě byl jen odebraný vodoměr. Při koupi jen osadili vodoměr a bylo. Přípojka musí být asi v polyšu neboť ani měřákem nezjistili trasu. Dnes dům již nemám, tak je mi to fuk.
uska: Samozřejmě že správce kanalizace zajímá JEHO síť, respektive síť v jeho správě. Vy se jako investor nového domu musíte beztak napojit na veřejnou část sítí (tedy páteřní rozvody vody nebo kanalizace) a nikoliv na něčí vodovodní přípojku. 0,5km vodovodní přípojka rozhodně nebývá zrovna běžná...je to spíše naprostá vyjímka (i když technicky to možné je), přípojka v tomto případě je samozřejmě nějakého konkrétního vlastníka a buď je na ní zřízeno věcné břemeno v případě vedení po obecních pozemcích, nebo pozemcích soukromého majitele, nebo ji má vlastník na svých pozemcích.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.