Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Naklápění solárních panelů

Od: honzik* odpovědí: 9 změna:

dobrý včer chtěl bych se zeptat,mám na balkoně zvenku solární panely,a chtěl bych si něják udělat aby se sami zvedaly,ale nevím jak to vyřešit,chtěl jsem použít toto: klelektronik.cz/...

prý to dokáže zvednout až 250kg což je dost,ale nevím na jaké místo ten píst upevnit,protože sklopené panely bych chtěl co nejvíce zároven se zdí,děkuji vám za rady

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dům je na Vašem oploceném pozemku?

honzik*
hodnocení

pod balkonem je zahrada a co to stím má společného panely jsou nahoře chyceny na 3 pantech takže dřív spíš spadne celé zábradlí než panel

hodnocení

0x

To se ten panel bude přes noc otáčet dokola? Nebo jak příjde západ slunce skočí na pozici a s ranním kuropěním bude zase "táhlovat"?

honzik*
hodnocení

ne já potřebuji aby se nakláněl nahoru a dolů,přes noc bude zároven se zdí a přes den bude nastaven na požadovaný sklon jde mi o to kam dát ten motor aby bylo možné panely naklánět nebo co pro to použít

A co bude tu logiku vybavovat? V kolik hodin natočit na jaký úhel? Kdy se to složí ke zdi? Po setmění nebo v určitý čas? Jak zkloubit mechaniku s tou inteligencí? Udělat to není nic nemožného, celkem běžná a jednoduchá věc tisíckrát vymyšlená ale používají se serva a nějaký jednočip s logikou. Jako pohon můžete klidně použít křečka v bubnu, když si zapamatuje co má dělat a kdy ... nebo petky s hadicí *jasne*

Naklápění solárních panelů

Hmm .. a k čemu to bude dobré?

hodnocení

0x

Těžko poradit kam přesně máš dát táhlo, když nikdo neví jakou opičárnu tam máš. Navíc pokud to je na paneláku aby jsi s tím neměl zbytečný popotahování.

hm*
hodnocení

0x

Vyprdnul bych se na to. Ta zmíněná věc stojí 850 Kč (= asi 240 kWh elektriky?), za jak dlouho na sebe tou optimalizací vydělá? A to není sama, kdo k tomu bude potřeba, jak už bylo zmíněno. Kdybys aspoň uvažoval o stranovém natáčení, ale jen výška, podle mne, nemá cenu. Když, tak jen nějaké pevné 2-3 polohy a jednou za někoik měsíců to ručně přenastavit.

Navíc záruka té věci je jen 2letá a kdoví, kolik to vydrží, když se s tím bude pořád hýbat. Panel přitom zřejmě vydrží klidně let 40 a víc.

honzik*
hodnocení

máte pravdu nechám to napevno,to bude asi nejlepší stějně by se to asi blbě upevnovalo ve třetím patře zvenku,ale díky za rady

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma solární panely

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]