Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám střechu která byla delána cca pred 8-9 lety avsak je na ní pouzita nekontaktní folie. Tzn skladba strechy je tasky, late, folie, krokve.
Rad bych se informoval jestli kdyz mezi krokvemi vytvorim rost abych dodržel odvetravaci mezeru cca 4 - 5 cm a na rost prijde vata, bude tento postup spravny? Dale prosim o info, o kolik cm se da snizit tloustka vaty, jedna se mi o to, ze krokve mam cca 15cm, z toho rost zabere cca 5-6cm, tak jestli do zbyvajiciho mista dostanu vatu o tloustce 12-14cm a dalsi vatu bych pak dal jeste podel cca 6-8cm, bude toto zatepleni dostacujici?
Dekuji
Tom
Tomáši, neexistuje nejde.
1)Pokud použijete kvalitní izolaci, tak NEMUSÍTE dělat rošt 4-5 cm mezi folii a vatu. Stačí mezera 4 cm!
2) 12-14...6-8cm... = 18-22 takže 18 cm je jen splnění ČSN známkuji 4-; 22 cm je to, jak píšete "dostacujici"; 24 dobrý; 26 chvalitebný; 28 lepší dvojka.
Ale já vůbec nevím o jaký objekt se jedná, jaké jsou okna, zeteplení stěn.
3) folie parotěsná a sádrokarton?
4) jak je folie ve vrcholu ukončena, přerušena, kleštiny jsou jak vysoko od hřebene?
Tome, nic to není, ale lze to velice lehce zničit a pak je pozdě na opravy.
Vyfoťte detaily.
icq 55180641
Dobrý den,
jedná se o RD nekdy ze 30-40 let ktery byl rekonstruovan cca pred 9 lety, stity jsou zateplene Ytongem, folie je nahore ukoncena pod izolepou, klestiny jsou cca 1 - 1,2m od hrebene. Folie je nyni mezi latemi a krokvemi nekontaktni, dale prijde rost, vata, dalsi vata podelna, rastr, al folie na nej a pak SDK desky.
Jelikoz vim ze se to da moc jednodusse pokazit proto hledam rady zde, jelikoz jsem tam mel asi 2 firmy na zatepleni a 2 na montaz SDK a kazda firma tvrdi neco jineho, chci se vyhnout situaci abych musel strechu za par let celou predelavat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.