Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci si nechat na pozemku vyvrtat studnu, jako vlastní zdroj vody do celého domu i na zalévání zahrady. Jsem v této oblasti laik, kdo by mi prosím přiblížil, co vše je třeba nechat udělat, nebo si sám udělat, abych doma otočil kohoutkem a tekla mi voda z vlastní studny? Případně jestli někdo dělal něco podobného, jak je to finančně nákladné, přibližná cena. Jedná se o oblast severních Čech.
Musíte si koupit domácí vodárnu a samozřejmě udělat pak rozvody - z plastu.
Domácí vodárna se volí podle typu studny (kopaná nebo vrtaná) a pak podle uvažované spotřeby vody. Ta zajišťuje, že máte v trubkách vodu a tlak.
Cenově se pohybuje kolem 5-10tis Kč.
Klidně bych je s úsměvem poslal mě žalovat. Jen titulek soudního jednání "za odběr malého množství vody" se odsuzuje na ... No docela bych se těšíl, kdo ten soudní spor ne vyhraje, ale který chytrolín ho zaplatí. Oni už snad úředníci nejezdí na šimlech ale rovnou na volech.
Nabídky od vrtařských firem? Jako na zakázku za milion korun? Jedna skruž stojí 1000 Kč a to ještě na prodejně, takže 10 ks bez dopravy na takovou tu levnější studnu, odvoz vykopaného materiálu 10m3, a to ještě nezačali kopat. Kolik tam je asi prostoru na dobrou cenu? Jak již bylo napsáno částka 1000 Kč za metr je dobrá cena! Ono to sedí i na jednoduchou poučku: Kolik stojí materiál, zhruba tolik stojí práce. Vypisování konkurzu na dodavatelskou firmu proto nebude moc efektivní, důležitější je se rozhodnou jestli se mi to vyplatí. Studna je super, ale není to levná záležitost, navíc s nejistým výsledkem. Vyvrtat díru je totiž jen polovina práce a desetina starostí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.