Zdravim pratele, pruser jak mraky. Slozil sem bazen, Marimex Orlando, plech+folie, byl sem tak nateseny ho napustit, ze sem zapomnel ho podlozit geotextilii, kterou mam samo koupenou a uz je plny vody. Podklad zhutnena struska, betonova armovana deska a pod bazen sem jeste nalepil 20mm XPS polystyren. Je moc pruser, ze sem tam zapomnel dat geotextil? Mam bazen vypustit a geosku dodat? Nebo se na to vykvanout...
Dobrý den, abych pravdu řekl, tak ani nevím, proč by tam měla být ta geotextilie - ta má snad oddělovat vrstvy např. zeminy a písku (případně zabránit růstu plevelů). Vy tam máte pevnou desku a polystyren, tak plevel neporoste a oddělovat není co. Já bych to neřešil. Zdravím!
Geotextilka tam patří protože ji tam výrobce požaduje a bez ní pak není nárok na reklamaci poškození fólie i kdyby to na krásně byla prokazatelně výrobní vada. Co se extrudovaného polystyrenu týče řeknou vám "odborníci" od Mauntfieldu každý jiný nazor, jestli dávat nebo nedávat. Nám to jeden trubec rozmluvil s tím že když se někde víckrat dupne do stejného udělá se tam dolíček a fólie aby ho vyplnila se v tom místě natáhne a víc namahá až následně jednou praskne. Otázku jestli vodu vypustit nebo ne nechám na vas. Já myslím že polystyren bude jako podložka stačit a s vypouštěním vody bych počkal jen kdybych viděl že se na fóli otiskují hrany desek.
janm*
Dle mne jde především asi o "mechanickou ochranu", pokud tam máte vrstvu polystyrenu, mělo by to dle mne plně dostačovat, zkrátka je tam vrstva která při zátěži zamezí poškození stěny bazénu...
žádnou takovou geotextilii pod bazénem nemáme a bazén služí patnáct let. Máme tam udusanou hlínu, mám dojem, že slabou vrstvu betonu a starý koberec, nic specielního, to bych už nevypouštěla, zvlášte když je tam polystyren,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.