Nejste přihlášen/a.
Už 25 let máme nějaký bazén, ale vždy bylo výhodné ho po prázdninách vypustit a na jaře napustit. Teď se situace změnila, potřebujeme vodu přezimovat. Jak se staráte o vodu po sezóně a stačí ji jen před začátkem koupání filtrovat, omýt stěny, nebo se musí dát nějaká spec, chemie?
totak - Nestraším, ale musím nakoupit, až bude akce, do zásoby chemii a musím vědět na jak dlouho. Přeci ji tam nebudu cpát, za ty prachy, už od jara! Zajímá mně, jestli ten přípravek na zazimování se dá vody hned, když se přestaneme koupat, nebo fakt až na zimu. Nebo, co mezi tím?Dál chlórovat? To by byl drahý odpočinek bazénu. A co na jaře? Stačí to vyčistit až před koupáním v červnu?
stejně jak píše totak, upustíme vodu, vyluxuji bazén a dáme zazimovací chemii, voda se nám nikdy nezkazila, míváme ji tak čtyři roky, na jaře co nejdříve doplníme vodu, doplníme chemii a filtrujeme, Nic jiného nedávám než na jaře trochu modré skalice a občas trochu Sava. Hlavně hodně filtruji...koupání zdar, at nám sezona vydrží až do října
Tak se Skalicí a Savem jsem nikdy neuspěla! To musíte pořád hlídat Ph, jinak dopadnete jako já. Blbě! Lila jsem tam už pak litry a litry Sava a voda byla zkažená. Ale zjevně Vám to funguje a vyjde to určitě levně. Já měla problém s měřením Ph. Ale to jsme ještě měli zděný bazén na chalupě, tam jsme ani neodpouštěli, tryska tam nebyla, jen jsme do bazénu naházela prázdné PET lahve a ponořili ke kraji nějaké pkno, aby led lezl po prknu nahoru a nepraskly dlaždičky. Na jaře se to , to před koupáním vypustilo, vymylo, napustila se voda ze studně. Teď, když vodu přiveze cistena, tak s ní musíme hospodařit, nevypustit, proto nemám zkušenost. Uvítám každou radu a vychytávku.
blesík ph vůbec nehlídám a voda stále pekná, opravdu, ale...hodně diltruju, dve hodiny denně min.,ve vedru ještě víc, nekdy i čtyři.Jeden rok, když jsme byli týden pryč a syn nefiltroval, začala se kazit, tak jsem dala chlor šok a přípravek na vykrystalizování nečistot a vodu jsem zachránila. O co víc filtruju, o to dávám Sava méně.
U známých jsem viděla ošetřování vody ozónem...to je možná i výborné pro alergiky. Pak jsem též četla o používání soli místo chemie. S tím nemám žádné osobní zkušenosti, ale kamarádka si chválí ten ozón.
bazén uvádíme do provozu už v květnu, někdy jsou vedra hodne brzy na jaře a zazímujeme tak v říjnu.
Maky - Tak prosím o podrobnosti. Máte vodu z řadu? Kolik m krychlových? Kolik Sava dáváte a jak často? Když se dá Ph+, nebo-, aby byl účinný prostředek na vysrážení nečistot, tak se Ph vody přeci musí snížit a pak zvýšit? Co používáte? Ozón mají známí a loni museli měnit vodu, zkazila se jim. Ale myslím, že mají obě možnosti, chlorování s ozónem. říkali, že je to na houby, ale možná to dělali špatně, kdo ví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.