Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Krájení všeho na jednom prkénku

Od: kapik* odpovědí: 18 změna:

Ahoj,

zajímalo by mě, jestli některým taky vadí, když se krájí vše na jednom prkénku. Doma máme jedno a všechno se krájí na něm - cibule, česnek, chleba, maso (uvařené), sýry, uzeniny, bylinky... Zkrátka všechno kromě syrového masa. Mně to ovšem přijde takové nehygienické nebo spíš nechutné.Já opravdu nepotřebuju cítit třeba na ukrojeném chlebu všechno to, co se krájelo předtím. Myslím si tedy, že by mělo být prkénko zvlášť na zeleninu, na pečivo atd.. Když řeknu rodičům, že by to tak mělo být - podle mého názoru, tak řeknou - no a co, je to jenom jídlo a nedokážou pochopit, že mně to třeba vadí... Co si o tom myslíte vy?
Děkuji

 

 

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ben®
hodnocení

2x
avatar ben

Dobrý den, myslím si, že dřevěné prkénko si natáhne vůně i pach, ale plastové nikoliv. Navíc, je vhodné občas ho i umýt (pořádně ručně vydrbat). Velké množství prkének mně přijde zbytečné a pro rodinu nepřehledné. Zdravím!


doplněno 21.07.16 21:03:

kapik - 2 až 3 prkénka Vám schvaluji. Ovšem, kvůli jejich různé velikosti nebo druhu (dřevo či plast).

kapik*
hodnocení

Já neříkám 20 :) ale třeba 2 - 3..

 

hodnocení

2x
avatar minda

já mám jedno extra kulaté prkénko, leží na lince, krájí se na něm chleba nebo rohlíky a jen se smetou drobky... dvě, tři další různých velikostí mám na "vše ostatní" - po použití samozřejmě vydrhnu horkou vodou - a jsem spokojená...

 

uska*
hodnocení

1x

Co tak po každém krájení dobře prkénko vydrhnout vřelou vodou?

kapik*
hodnocení

To řekni mé mamce :D ... Pošle mě do háje a nebo řekne ať to teda dělám já, ale proč já? Já na tom krájím jen někdy. Vlastně mám už svoje prkénko - na jedné straně zelenina a na druhé suché potraviny - pečivo atd.. A po použití ho pořádně umyju a takhle mi to vyhovuje :)

Kapíku, tak co vlastně řešíš? Už ses o své prkénečko postaral a rodiče nech krájet, na čem chtějí.

kapik*
hodnocení

Co řeším? Zkus si znovu přečíst otázku :)

dota*

Odpověď na vaši otázku je, že mi to vůbec nevadí, když se krájí vše na stejném prkénku.

beri49*

Prkýnko používám jedno a zásadně dřevěné, ale po každém použití je řádně vydrhnu drátěnkou. Přibližně po 10 použitích drhnu s přídavkem SAVA, a ještě mi nic zazasmrádlo :)

 

ladinpraha*
hodnocení

1x

Myslím si, že až budeš mít svoji domácnost, tak si ji budeš moci zařídit po svém a mít tam prkének třeba 20. Zatím ber co je. Používám jedno prkénko úplně na všechno, po použití ho ihned utřu nebo umyji. Nemám s tím problém a neznám nikoho, kdo by s tím problém měl.


doplněno 21.07.16 21:13:

A oni se všichni podílí na vaření, zásobování a vůbec organizaci chodu kuchyně stejně? Pak by byl kompromis na místě. A jistě ti nebude nikdo bránit, když si pořídíš svoje prkénka a do kuchyně na nakrájení si přineseš vždycky to správné.

kapik*
hodnocení

Já neříkám 20 :) ale třeba 2 - 3 . A taky me nebaví, jak mi pořád všichni říkají: "Však až budeš mít svůj barák, tak si to dělej jak chceš". O tom je rodina? Prostě, že rodiče ti budou přikazovat a všechno bude podle nich? Nemůže se prostě udělat nějakej kompromis? A zeptat se všech, jak by jim to vyhovovalo?

 

hodnocení

1x
avatar diesel

No a co?Proč by mělo být na chlebu vše co se krájelo předtím? To mamka to prkénko nemyje?!Také běžně používáme jen jedno na vše-mimo chleba na ten je kráječ,ale vždy se po dílčí práci umyje!

kapik*
hodnocení

Ale jo, vždy se opláchne, ale jak někdo píše o pár řádků výš "Dobrý den, myslím si, že dřevěné prkénko si natáhne vůně i pach", tak to je to, co mi vadí...

 

isteron
hodnocení

0x

Neboj sa , však sa to v jednom žalúdku aj tak pomieša, a jednou rúrou to aj tak pôjde von. Ináč raňajky a večeru si krájam na porcelánovom malom tanieri, a nie na lopári.

 

 

culdabulda1*
hodnocení

0x

- na maso mám prkénko zvlášť - i když používám prkénka plastová, dřevěná mi připadají nehygienická.

Dřevěné prkénko "rozhodně není méně hygienické než plastové, naopak se zdá, že je hygieničtější."
Treba casopis.vesmir.cz/...

 

hodnocení

0x

Mám velké bambusové prkénko a po některých věcech jsem ho myla, ne třeba po pečivu. Od té doby, co máme (několik let) kocoura a musela jsem ho honit z linky, tak i když si přede mnou už nedovolí skočit na linku, nevěřím mu ani pozdravení. Kdo ví, co dělá v noci. Koupila jsem 3 plastová prkénka, z takové ohebné silné fólie a jsou moc šikovná. Dají se ohnout a krásně se z nich obsah trefí do nádoby. Na tloušťku zaberou všechna do půl cm, mám je opřené o zeď na lince a průběžně je beru, když zamažu, vezmu druhé. Hlavně je tam mám kvůli kocourovi, i když bambus. prk. tam je trvale, dávám na něj ještě plastové, těsně před krájením a hned ho umyju a postavím, abych měla jistotu, že po tom nešmajdal, darebák.

 

jitkak*
hodnocení

0x

Ahoj Kapiku,

mám doma velké, dřevěné prkénko výhradně na syrové maso, dvě plastové - jedno na zeleninu a ovoce a druhé na to ostatní a jedno malinké dřevěné na cibuli a česněk, na chleba mám kráječ, takže chápu o co ti jde. Všechny samozřejmě po použití řádně vydrbu ;) a nechávám je volně oschnout opřené o kachličky, kde čekají na další použití. Manžel i děti v tom mém systému ze začátku tápali, ale už si zvykli :-D

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]