Nejste přihlášen/a.
Nikoliv otázka, ale rada v této době aktuální:
Znáte je také. Útočí od jara do podzimu. Maličké dotěrné ovocné mušky, které se ve vaší kuchyni objeví hned, jakmile někde necháte ležet rozkrojený citron, nebo přebrat ovoce na míse a nebo zapomenete vynést koš. Pochytejte je! Stačí na kuchyňskou linku umístit nějakou nádobu s pivem nebo plechovku se zbytkem lahodného moku. Tu neprodyšně překryjte papírem či potravinovou fólií. Do ní udělejte vidličkou či nožem malinké dírky. Mušky tam vletí a nedostanou se ven.
Ne, mě octomilky neobtěžují. Nemám je. Nezapomínám vynést koš, nenechávám citron na lince. Ovoce nechám na stole jen tolik, o čem vím, že sním, jinak je mám v lednici v šuplíku dole. Octomolky nemám, protože se nestihnou nastěhovat ke mně.
zatím ne, dřív se tomu říkalo, že začínají obtěžovat "ve švestkách" , tedy když dozrávají švestky. Pak se nám stává, když chvilku máme na lince skleničku od piva, už tam jsou, položím krajíček chleba, odbehnu a už tam jsou...letos tedy vyzkouším tuto radu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.