Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lem ponožek

Od: ponozka odpovědí: 11 změna:

Jak zmírnit velkou svíravost lemu ponožek?

Mám širší nohu, běžné ponožky mě vždy škrtí a na noze mám vytlačené kolečko okolo nohy. Nechci si kupovat zbytečně drahé ponožky, které mají zdravotní lem.

Poraďte, čím zmírnit velkou svíravost lemu ponožek. Díky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fialka*
hodnocení

2x

Já osobně velmi opatrně prostřihnu gumičky v lemu. Roztažený lem, aby byly vidět řady a pak vezmu třeba ob 3 řady. Chce to vyzkoušet. U některých typů ale nejde, pozor na to.

hodnocení

0x

kupujeme z tohoto důvodu pouze jeden druh ponože na trhu v našem meste ve středu nebo v sobotu , jsou to zdravotní bavlněné 1 ks za 25,-Kč, mají takové trochu melírované.

ponozka
hodnocení

Neptala jsem se, jaké mám koupit ponožky. Ptala jsem se, jak zmírnit tlak lemu.

Pokud to nevíte, tak nic nepište.

host*

Když se ptáte tak naléhavě a vylučujete jiné alternativní odpovědi, zkuste si vzpomenout, co se stane, když ponožky místo na 30 °C budete často prát na 60 °C nebo vyvaříte na 95 °C.

Neberte to jako radu, protože se tím ponožka svým způsobem pokazí nebo dokonce zničí a to vám neradím, jen jste chtěla vědět, jak se dá zmírnit sevření lemu. Možná by tím sevření lemu opravdu povolilo. Toto není rada, toto je jen úvahal, jak by možná šlo sevření lemu zmírnit.

hodnocení

0x

Já skoro všechny ponožky ohýbám. Lem se pak trošku zařízne do látky pod sebou místo do nohy. Ale předchozí rádce má pravdu, ponožky s nesvíravým lemem jsou k nezaplacení, sežeňte si je *palec*

ponozka
hodnocení

Nesvíravý lem je fajn, ale zde je mají pouze s vyšší cenou a vždy malé množství stejných. Navíc chci pouze jednu barvu a to černé. Dají se spárovat. Když je jedna děravá, nemusím vyhodit i tu druhou, prostě ji přiřadím do chumlu k ostatním, se kterými je stejná. Nemusím při vyprání ponožek hledat k sobě stejné páry se stejnou barvou či stejným vzorkem, je jedno, po které sahnu, vždy má tu správnou barvu (černou), černá barva je univerzální a hodí se ke všemu.

Všechny ponožky (černé stejného typu) mám v jedné krabici a jsem bez problémů, vždy mám ten správný pár, i když do krabice sahnu poslepu.

Myslela jsem jestli nemá někdo zkušenost s namočením pružného lemu např. do benzínu, ten narušuje gumu. Jak dlouho je v tom benzínu ponechat, aby se guma pouze vytáhla a nerozpustila úplně?

hodnocení

0x

moje maminka měla stejné problémy, tak jednoduše vzala nůžky a ten lem zcela ustříhla, tedy cca cm ustříhla a ponožky pak vesele nosila, docely mě pobavilo,jaká je nápaditá...a nic se nepáralo, čemuž jsem se divila.

hodnocení

0x

Moje mamka take vzdy ty lemy ustrihla,jak dostala nove -nuzky a lem byl fuc,ji to tak vyhovovalo.A nikdy se nic neparalo.

apache
hodnocení

0x

Ponožky vyprat či namočit v horké vodě, lemem navléknout na něco s větším průměrem (třeba půllitr) a nechat takto uschnout.

fialka2
hodnocení

0x

Nové vždy zásadně vyperu, vyzkouším. Pak podle situace také prostřihnu v řadách na lemu shora gumičku. Třeba jen každou třetí. Nemusí být po celém lemu, stačí mně obyčejně 2-3 řady z těch gumiček.

ponozky
hodnocení

0x

Přesně tak, jak popisuje třeba " fialka". Navíc kouím jen jeden pár a po úpravě ponožek se obyčejně vracím druhý den do obchodu a koupím x párů stejných ponožek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]