Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sadrokartonová stěna - 2 otázky

Od: rotorod® odpovědí: 5 změna:

dobrý den

mám prosím 2 otázky a budu rád za pomoc a rady. V rohu mám shoz prádla a to chci zakýt sadrokartonem.

obrázek 1

v delší stěně 60cm široké chci udělat díru pro možnost nějakého koše nebo vozíku,kde bude prádlo shazováno. Tudíž nechci CD profily dávat až na zem. Mohu to ukončit tak, že dám příčně UD profil, který z jedné strany přichytím do stěny a z druhé stany přichytím do rohu CD profilu. Nahoře na stěně bude UD profil, a pak bych nasadil jen CD profily. Tak jak na obrazku.Mohu to takto udělat? Když přichytím sadrokarton, bude to vše držet na to přičnem UD profilu cca 160cm od stropu? Nebo budu muset dát svisle CD profily až na zem?

obrázek 2

na jedné stěně betoné je vypínač světla. K té stěně kolmo půjde druhá stěna ze sadrokartonu. Bohužel je, že pujde přimo na vypinač. A bohužel je že ani vypinač ani stěnu nejde nikam posunout. Mě to nevadí protože to bude ve sklepě. Bude to obložení toho shozu prádla. Jen se chci zeptat na řešení jak nechat díru v SDK. na obrázku 2 je pohled na stěnu SDK. abych mohl v pohodě rozsvítit, vyřezal bych díru cca 10-15cm. Ale jak umistit CD profil ktery drží SDK? mohl bych to umistit až za tu vyřezanou díru? tzn že SDK nebude uchycen do profilu u stěny ale až cca 15cm od kraje. Nebude to vadit? nebo udělat nějak to druhe řešení, nebo ještě nějak jinak?

děkuji Vám zady a pomoci

Sadrokartonová stěna - 2 otázky
Sadrokartonová stěna - 2 otázky #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

1) ano, klidně. Profil UD se přišroubuje ke stěně a k CD.

2) Já bych nedával CD doprava, tak jak je namalováno, ale uhnutí k sobě. Musel byste to namalovat z boku. Ale opravdu nejde dát vypínač do té nové stěny?

doplněno 08.08.16 13:18:

Nevím jak to popsat lepši. Neřeště to, a dejte vypínač do nové stěny, nebo proč tam nejde přemístit?

krtek*
hodnocení

1x

K obrázku č.2 ..jestli jsem dobře pochopil...proč ten vypínač nedáte přímo na tu novou SDK stěnu? respektive do SDK stěny nedáte SDK krabičku elektro, demontujete starý vypínač, nprotáhnete/prodloužáte kabely až k předsazené krabičce v sdk a nenamontujete na SDK stěnu?

obrazek č.1 ANO jde...já osobně bych tam stějně to "Učko" udělal i za cenu, že to bude mít špaletku...

hodnocení

to je fakt, proč nedat vypinač na SDK stěnu:)

milan: jak jste to myslel uhnutí k sobě?

krtek: co přesně jste myslel že by jste tam dal UD i za cenu špaletky? prosim zkuste to vysvětlil jinak. díky

jinak díky

krtek*

ža bych postavil normálně rám jak pro dveře..že bych to protáhl až dolů...a otvor bych udělal o šířku stojek širší

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]