Nejste přihlášen/a.
Zdravím
Lednice není moc stará a tak nechci hned vyhazovat. Uvnitř lednice je odtokový kanálek a na zadní straně lednice je vývod husího krku do otevřené nádobky. Předpokládám, že sražená kapalina odtéká odtokovým kanálkem, na kterém je napojen husí krk, do nádobky a zde se kapalina odpařuje.
Bohužel, někde je chyba a kapalina neodtéká. Když do kanálku vložím protahovací strunu, je plný vody (objem struny vytlačuje z odtokového kanálku kapalinu). Struna se mi povede zasunout tak 20 cm, ale nevysune se husím krkem a narazím na pevný předmět. Odhaduji, že se nějak odpojil husí krk, kapalina teď otéká "někam" do vnitřních prostor lednice a protože se neodpařuje, je již tento prostor plný. Konec struny podle mě naráží na stěnu zateplení lednice.
Rozhodl jsem se na to vyzrát, vysunul ledničku, odmontoval odpařovací mřížku a douval jsem, že se mi povede sundat zadní kryt. Ten ale nemá žádné šroubování a není viditelné žádné rozebiratelné spojení. Uvažoval jsem že bude pod vrchním a bočním krytem, ale ani ten nějak neumím jak demontovat. Nechce se mi ani moc hýbat s odpařovačem, protože je na tenkých trubičkách ke kompresoru a nechci je zlomit. Tedy možná bude nějak potřeba vyjmout vnitřek lednice zepředu, kdyř odmontuji dvířka.
Hledal jsem nějaké servisní manuály, ale nepovedlo se mi to, takže se ptám chytřejších, zda neporadí jak na to? Někdo nějaký manuál, postup, třeba i od jiného výrobce, když to bude podobně?
Proč tak složitě? Já to dělal taky, a taky mě to nešlo strčit dál , jen kousek ( děláno ze vnitř lednice). Tak jsem to udělal z druhý strany, kde ten husí krk vylézá z lednice. Je to nad motorem do toho kaslíku na něm. Strčte strunu do něj a mělo by to jít. Ucpává se to kousek u toho napojení husího krku nahoře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.