Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propálená dírka v troubě

Od: bondi* odpovědí: 2 změna:

Zjistila jsem, že na "dně" trouby je propálená dírka, cca 1 x 0,5 cm. Vadí to něčemu? Trouba jednu dobu dost vyhazovala pojistky, ted zase normálně funguje. Zajímalo by mě, jestli nějak vadí ta dírka v troubě - z hlediska bezpečnosti, elektrika atd.. Předem díky.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ta dírka na dně by snad až tak moc nevadila, ale pokusil bych se zjistit, proč se tam udělala (jen tak sama od sebe asi ne). Spíš, než dírka by mě znepokojovalo to vyhazování pojistek v minulosti. Není vyloučeno, že to souvisí. Například vadné topné těleso (poškozená vnitřní izolace) se mohlo v tom místě dotýkat dna trouby a v místě styku mohlo docházet k jiskření a postupnému propalování. Kontakt nebyl dokonalý, takže ke zkratu a tím vyhození pojistek tak docházelo jen občas. Tahle závada by mohla být z hlediska úrazu elektrickým proudem i velmi nebezpečná .

bondi*
hodnocení

Děkuji za odpověd

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]