Nejste přihlášen/a.
Dělám elektriku v kuchyni a rozhodl jsem se pro dva okruhy. Mám tam Mikrovlnku, troubu, digestoř, plynovou desku, ledničku a myčku. Rozdělení jsem si předstvavoval 1. okruh - Myčka, trouba, mikrovlnka a 2. okruh varná deska, digestoř, lednice. Co myslíte, je takové rozdělení dobré, nebo raději zvolit nějaké jiné?
Dva okruhy musí na kuchyň stačit. Všechny spotřebiče se naráz zapínat nebudou, nejedou pořád na 100%. Mám dva okruhy a potřebuji to na ně nějak rozvrhnout.
Ahoj.
To máš těžký. Když nedáš na tvrzení kolegy Albatrosa, tak si nebudeš dělat další rozvržení samostatného jištění spotřebičů, ale rozvrh kdy si budeš zapínat který potřebný spotřebič. To si piš, že to příjde. Soused si postavil domek v roce 1973-4 a dodnes mu to lítá vždy, když jeho žena pustí dvě a více věcí najednou. Neboj, to příjde a poznáš to na svou kůži. Já jsem si rozházel i světla v každý místnosti samostatně a ještě mám v rozvaděči rezervu. Nesnesl bych, aby mi při prdnutí žárovky zhaslo celý patro. Rozvody mám drátama v krkách. Není tak problém cokoliv nahradit. opravit , doplnit.
Odhaduji, že mu jde do bytu minimálně 21A. Proč by to nešlo rozhodit na více samostatných větví.
No když trváte na 2 okruzích tak ten první okruch máte největší žrouty.Trouba a mikrovlnka mají skoro po celou dobu velkej odběr ty bych rozdělil a myčku bych dal k té troubě protože když budete mýt nadobí tak už bude upečeno-pojezeno
na jeden 16A jistič se vleze max cca 3,6kw vemte v potaz že jen trouba má 3kw myčka taky tak nějak podobně mt má kolem 1kw a ty ostatní taky něco berou ještě si pak vzpomenete že budete potřebovat konvici nebo něco lednice by měla být taky samostatně ještě si myslíte že vám dva okruhy postačí? při ceně 20kč/m kabelu vám je líto obětovat těch pár korun za kabel? promiňte ale musím se zeptat jaké máte vzdělání v oboru elektro? kolega albatros má pravdu dva okruhy nestačí a taky samozřejmě záleží na počtu fází co vám vedou do domu a co máte osazeno v elměr skříni
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.