Nejste přihlášen/a.
Zdravím, kupuji novou postel (220x180) a potřebuji k tomu vybrat i lamelový rošť. Nicméně se v tom příliš nevyznám, doteď jsem spával na rozkládacích jednolůžkách atd.
Přemýšlím mezi:
Může mi někdo říct jaký je praktický rozdíl v těch pasivních/aktivních patkách? Jestli to za ten příplatek stojí nebo ne.
Matrace bude určitě v celku nedělená. Žiji sám, takže využití spíše mládenecké :D
Díky.
Díky moc, to mi jako argumentace stačí
Nicméně když to vemu trochu vážněji, tak mi právě nebyl úplně jasný ten rozdíl, když to stejně připlácnu relativně kvalitní matrací Podle mého názoru nemůže být ten rozdíl zas tak zásadní.
Ten rozdíl spočívá v konstrukci patky - pasivní ,,pouze´´ drží lamelu, ty aktivní umožňují ještě pohyb a náklon sanotné patky.
Za sebe volím ty pasivní - jednak samotné pružení lamel považuji za vyhovující, jednak ty aktivní patky jsou choulostivější a mají nižší odolnost. Česky řečeno - daleko snáze to prdne, zejména při zvýšení zatížení postele spojeném s určitými rytmickými pohyby
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.