Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký lamelový rošt?

Od: mytrix* odpovědí: 3 změna:

Zdravím, kupuji novou postel (220x180) a potřebuji k tomu vybrat i lamelový rošť. Nicméně se v tom příliš nevyznám, doteď jsem spával na rozkládacích jednolůžkách atd.

Přemýšlím mezi:

spime.cz/...
spime.cz/...

Může mi někdo říct jaký je praktický rozdíl v těch pasivních/aktivních patkách? Jestli to za ten příplatek stojí nebo ne.

Matrace bude určitě v celku nedělená. Žiji sám, takže využití spíše mládenecké :D

Díky.

doplněno 18.07.16 22:22:

Díky moc, to mi jako argumentace stačí *smich*

Nicméně když to vemu trochu vážněji, tak mi právě nebyl úplně jasný ten rozdíl, když to stejně připlácnu relativně kvalitní matrací :) Podle mého názoru nemůže být ten rozdíl zas tak zásadní.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jak sám píšete, rošt není vůbec rozhodující, matrace s paměťovou pěnou všechny vychatávky na roštu zabije.

hodnocení

2x

Ten rozdíl spočívá v konstrukci patky - pasivní ,,pouze´´ drží lamelu, ty aktivní umožňují ještě pohyb a náklon sanotné patky.

Za sebe volím ty pasivní - jednak samotné pružení lamel považuji za vyhovující, jednak ty aktivní patky jsou choulostivější a mají nižší odolnost. Česky řečeno - daleko snáze to prdne, zejména při zvýšení zatížení postele spojeném s určitými rytmickými pohyby *smich*

rv*
hodnocení

0x

Používáme mírně přizvednutý rošt z Lidlu - mívají ho v nabídce 2x ročně, pokud máte trpělivost.

domovem.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]