Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Drátěný plot

Od: josef94* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den, budu natahovat kolem zahrady drátěný plot. Poradtě mi prosím, čím zamezit prorůstání trávy od spodu do plotu. A jaký drátěný plot použít. Jestli ten pogumovaný - nemusí se už natírat, anebo normální a natírat ho. Předem děkuji za Vaše názory.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Rozhodně poplastované pletivo; je sice o něco dražší, ale je bezúdržbové, což vám vynahradí náklady na nátěry. Proti plevelům buď opakované postřiky, nebo pod plot položit pás odolné fólie.

josef94*
hodnocení

Já jsem právě slyšel, že je o dost slabší a míň vydrží. Tak nevím.

hk
hodnocení

1x

Rozhodně plot bezúdržbový bez nátěru. Proč zabránit prorůstání trávy? Vždyť to není až tak na závadu. Naopak bych tam vysadil psí víno nebo cokoliv, co mi zajistí, že mi tam nebou lidi čumět. Ideální jsou tůje. Zabránit prorůstání se dá vysypáním kačírkem, mulčovací kůrou - možností je více.

pohanka*
hodnocení

0x

Záleží, jak je zahrada velká a kolik chcete investovat.

Za mě jedině podhrabové desky a poplastované pletivo /zelené/.

Ale jak píšu, jestli to je někde stranou a dlouhé, tak i obyčejný plot vydrží. Tady u baráku máme plot 57 let starý, natíral se asi celkem dvakrát gumoasfaltem a pořád drží. Ale tenkrát byla jiná kvalita.

josef94*
hodnocení

Je to právě cca 140m. Ty desky se mi zdají dost drahé (co jsem já viděl). Myslel jsem si, že bych tam dal jen lino. Jde mi o to, aby se mi vysoká tráva nemotala do plotu.

pohanka*

Lino je silné a dlouho Vám vydrží, ale po vizuální a estetické stránce něco příšerného.

Neorientuji se, ale v hobby centrech by se nenašel nějaký pás tkaniny, plastového materiálu /černá, silná folie/, který by se natáhl a kterým zabraňuje růstu plevelů?

Nebo vybrat hlínu, folie a nasypat štěrk, nebo oblázky, občas by se ale musela udělat údržba.

2kedar*
hodnocení

0x

Zdravím.!

Netuším, v jakém místě ČR bydlíte. U nás, na ostravsku se to řeší většinou tak,

že se pod plot dají nařezané pásky z důlního dopravníkového pásu. Je to v podstatě nezničitelný materiál.

Pravdou je, že to nevypadá zrovna nádherně, ovšem účel to splní. (neprorůstání trávy)

Druhá věc, je řešení pletiva. ... Pokud použijete poplastované, pak musíte počítat s tím, že je daleko

tenčí a tím pádem se musí počítat s tím, že ho musíte přichytávat na horizontální výztuž daleko častěji, než

běžné oplocení. Navíc... u běžného oplocení Vám stačí dva dráty na vedení. viz: zbozi.cz/...

Na poplastované pletivo, které má daleko menší průměr drátu, (tím i pevnost v tahu) pak budete potřebovat třetí, střední horizontální vodič. Je na Vás, co Vám vyhovuje. Dnes se dává přednost TZV:Bezůdržbovému plotu, ovšem ten Vám za dvacet let spadne.

Počet napínacích drátů nezávisí na tom, zda je pletivo poplastované nebo pozinkované, nýbrž závisí na výšce pletiva. Třetí (prostřední) napínací drát se použije u pletiva vyššího, než 150 cm. Poplastované napínací dráty se vyrábějí v různých průměrech, až 2,9/3,9 mm. Poplastované pletivo mám už 20 let a je jako nové, nevím, proč by mělo spadnout.

2kedar*

Ano...

Máte pravdu...

Ovšem valná většina lidí použije tu nejlevnější možnost... Což je, to nejtenší pletivo.

Pak se nemůžou divit, že to po deseti letech spadne. :(

josef94*
hodnocení

A kde to silnějsí poplastované pletivo koupím? A jak ho poznám? Děkuji.
pohanka*

Podle označení. Každý výrobek má popisek, oč se jedná a jeho parametry.

Nevíme, odkud jste, jaké tam máte obchody.

Jinak lze koupit i na E-shopu. Třeba www.pletivo.com

2,5 a 2,7 mm. Pokud nebudete vědět jaký napínací drát, tak zrovna na těchto stránkách Vám ke každému výrobku vhodný napínací drát doporučují. *hej* Dneska není problém všechno na internetových stránkách zjistit.

000

hodnocení

0x

Na zahradě máme ten obalený plot,,,pokud ho někdo bude chtít roztřihnout,tak se to rozjíždí-třeba zloděj,,,Normální plot ne.Na údržbu je asi lepší

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj.

Taky bych se přiklonil k názoru, že ten poplastovaný drát je nejlepší. Máme z něj udělaný plot kolem zahrady už 16 tej rok a je pořád jako nový. Trávě jsem letos drasticky zabránil růstu postřikem Roundupu. Jen je to poněkud rezavé. Ta tráva. Mohlo by se to případně stříhnout strunovkou. Přivezl jsem si ze Sběrného dvora staré tmavší lino a to pod něj natáhnul. Na něj jsem do řady poskládal obdélníky ze zámkovky. Až se bude zase sekat, tak to bude vést vlasec strunovky a nesekne se do pletiva. Nahrazuje to trochu podezdívku.

Bruno2- dobře.Souhlasím.

hodnocení

0x

Strunovka při sekání trávy Vám oliská plast jak nic.

Pro inspiraci plot se svařovaným pletivem 3.0 mm + podhr. desky.

Drátěný plot
jentak*

Neměly by ty podhrabové desky být kus v zemi?

Nikoliv, to by se nedaly dobře podhrabat*ua*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]