Nejste přihlášen/a.
Prosím, pomůžete vybrat správnou konvici? Poslední dobou je to u nás jako průchozí dům a vařit vždy půl až třičtvrtě litra vody na jeden šálek kávy je přepych. Potřebuji konvici, kde je možno vařit minimální množství vody. Našla jsem pouze jednu, ale je plastová, což moc nemusím. Nemáte někdo doma podobnou konvici? Děkuji za nápovědu. Uška
smartelektro.cz/... na uvedenou slevu nehleďte, je vymyšlená.
Měli jsme Tefal Gold, Vydržela nějakých 18 let, ale to je historie. Odešla na destrukci plastu. Nyní Bosch 1,7l, nerez. Masivní, těžká, ale jinak spolehlivá. Doporučuji nerez, co nejméně plastu,hejblat a elektronických vymožeností, pak to snad má šanci chvíli vydržet. Značka? A není to dneska jedno? U značkové platíte za naději, u neznačkové za množství. Co vyjde levněji, ukáže jen čas.
Já dobrých 6-7 let kupuju stále jednu a tutéž. Poslední dobou jí mají už jen v Alze alza.cz/... Je to obyčejná konvice, ale mně vyhovuje a dokonce jsem nedávno koupil další do zásoby. Víko je na péro a stačí zmáčnout jen čudlík a samo se odklopí, zapnutí/vypnutí konvice je hezku při ruce - žádné opičárny. Žádná z těch konvic nebyla vadná.
"Já dobrých 6-7 let kupuju stále jednu a tutéž."
To myslíte vážně ? Co to kupujete za šunt? Kolik jste jich za těch pár let spotřeboval? Měl jsem cca 15 let bezejmennou plastovou konvici na 1/2 - 1l, a kdyby se nezačal plast po těch letech drolit (ty bílé plastové drobky mi v čaji trochu vadily), používal bych jí dodnes!
v zivote jsem neresil kolik je minimum na rysce, uvaril jsem si kolik jsem chtel
no ja kupuju obycejne plastove Sencory za 3 kila, a tu starou jsem mel snad uz 8 let.. a byla tak zasla az hnusna, ze jsem ji pred rokem vymenil za novou at se nemusim stydet pri navstevach jinak porad funguje
To same kdysi topny fukar Braun za 800 odesel hned po roce a zacal i brutalne smrdet tesne pred smrti, a pak jsem koupil Sencor za 300 a ten vydrzel 5 let i par skaredych padu a prasknuti plastu, porad funguje, ale uz taky smrdi a ventilator kvici..
mimochodem ta stara konvice zazila i jedno krute leto, kdy plnila funkci bojleru v samospadove sprse tzn 6 plnych konvic za sebou, dokud jsem nezavedl vodu do domu
Přesně tak, také jsem neřešila množství vody v konvici, ale odešla mi druhá konvice. První po 8 měsících a nyní konvice za 1200,- Kč dva měsíce po záruce. Tak jsem si myslela, že jsem jí zmrvila při vaření malého množství vody. Je pravda, že konvice u nás dostává záhul, při vaření vše zalívám i podlívám vodou z konvice neboť z bojleru tak horkou vodu do kuchyně nedostanu a horká voda mi ušetří čas při vaření.
Děkuji všem za odezvu i když nejsem moudřejší. Možná, že fakt montují do spotřebičů kurvítka, která zafungují těsně po záruce. Asi budu kupovat obyč konvice po třech stovkách a nejlépe v Kauflandu, kde je 3 roky záruka a budu chodit měnit kus za kus. Díky, Uška
Musí to být konvice se skrytou spirálou, tam je pak jedno, kolik je v ní vody. Našla jsem jich na internetu spoustu už od 850,-, jen mi to sem nejde vložit.
Mám nerezovou rychlovarnou konvici Bosh bez vodoznaku na cca 1,5 l a vařím denně vodu pouze na jeden šálek
Děkuji za odpověď, ale dnes je již konvice s okrytou spirálou nevyrábí. Na každé konvici je ryska s minimálním množstvím vody. Bývá to většinou 1/2 litru a na nerezových jsem i našla minimum 3/4 litru, což na jednu kávu je fakt dost.
Asi se neumím vykecat. Potřebuji konvici na 1,5 l až 2 litry, ale aby bylo možno dle potřeby ohřát menší množství vody jak půl litru.
dobrý den, před peti lety jsem si koupila cestovní rychlovarku BRAVO, max.400 ml, min.100 ml.Je otázka, jestli se ještě vyrábí,.
Mně při nakupování v krámě řekli, že pokud má varnou plošku (ne spirálu, asi to bude ta "skrytá spirála"), tak hlavně musí být ta ploška zakrytá a jakmile je, tak je jedno, jak málo vody vaříte. Ale musí jí samozřejmě být tolik, aby vypařování vody neubralo tolik, že ji odkryje. Taky povětšinou vařím jen na jeden hrnek a předchozí konvici jsem vyhodila, protože začalo blbnout automatické vypínání. Toho se bojím, nestíhám na konvici myslet, tak aby se mi chudák neuškvařila.
V zahraničí jsem nikde rychlovarné konvice neviděla. Ohřívají vodu buď v mikrovlnce (což se mi nějak nezdá, i když se voda převaří, tak když vložíte sáček s čajem, pění) a nebo na plotně. Je fakt, že když srovnám svou pomalou rychlovarku a ohřátí stejného množství vody (do 0,5l) na sklokeramice, tak je poměr dost vyrovnaný.
Usko, Tu konvici Tefal, kterou jste si vyhlídla, jsem měla. Vydržela ty dva roky a po záruční lhůtě začala téct. Minimum vody je ale asi lepší už ohřát přímo na sporáku... Jinak doporučuji koupit konvici co nejlevnější, stejně nevydrží dlouhou dobu, to je moje zkušenost. Nerezovou bych už nechtěla. Když jsem v ní ohřívala vodu, tak to bylo slyšet až venku na ulici, jak byla hlučná.
Hlavně se vyhněte ve všem značce Sencor(( my jsme třeba konvici Sencor reklamovali skoro jednou za měsíc)). Pak jsme kdysi koupili 2.0 L konvici Hyundai v Penny Market asi za 500kč- tento typ už se neprodává a ta toho navařila, že si to nedovedete představit, nakonec se vyhodila kvůli špatné funkci zapínacího tlačítka- i když už taky něco navařila)).
Aby měla zapínání nahoře. Stalo se mamince, že spodní vypinač byl zablokován okrajem talíře , ona si nevšimla a konvice zapínala a vypínala...Aby nebyla těžká a velká pro osobu, co ji bude používat . Pro jednoho stačí litrovka. Já jsem si nechala nanosit asi osm konvic a postupně jsem je brala do ruky. To ucítíte, jak se Vám některá špatně drží a jiná vysloveně sedne. Jo, a čichněte k ní, hlavně ty levnější páchnou něčím chemickým a jen tak to nevyčichne.
Jak jsem se už zmiňovala, pronajímám a do každého bytu + do svého jsem nakoupila nové konvice. Vždycky jsem se děsila značky Sencor, protože jen jeden druh konvice jsem byla měnit v krátké době 3x a zrovna tam jiní lidé vraceli tu samou. Po třetí výměně jsem si vzala peníze zpátky a tuto značku jsem několik let nechtěla ani vidět. Napálila jsem se i s jiným výrobkem od nich, myslím, že to byl tyčový mixér. Ped pár lety měli hezkou, nerezovou, baňatou konvici této značky v Kaufu, za 290 Kč a tak jsem do toho šla znovu. Říkala jsem si, za ty prachy? Při nejhorším ji vrátím, Následovala velké spokojenost, ohřívám i 2 cm vody, na dolití, když ten hrnek neodhadnu. A tak jsem nakoupila i do všech bytů. Slouží spolehlivě, i při ne vždy šetrném zacházení. Používám už řadu let, nepokazila se ani jedna a tak jsem si dokoupila i do všech bytů náhradní. Zatím čekají marně na svou příležitost na půdě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.