Zdarec, jak řešíte, aby nezaschla tryska na spreji s barvou? Samozřejmě - měl by se otočit dnem vzhůru a profouknout. Ale občas se mi stane, že stříkám a stříkám a plyn ne a ne vyjít, míjím spoustu barvy. Je ještě nějaká jiná finta na pročištění před uložením?
Dobrý den, zkusil bych zasunout do té dírky v trysce špendlík, počkat a pak ho vytáhnout.
A naopak, pokud je otvor už zalepený, tak ho špendlíkem pročistit. Zdravím!
P.S. Ta tryska je (byla) sundávací, tak ji lze i propláchnout (např. v ředidle).
doplněno 17.07.16 06:41:
libor007 - tak to je fajn, že se to povedlo. Já si schovávám ty koncovky s tryskou (mám jich jen pár) od jiných prázdných sprejů a některé lze potom použít jako výměnu za ty zaschlé od barvy. Starou koncovku stáhnu a nasadím tam čistou.
jakm píše Ben!Pokud chci mít záruku,že nevystříkaný sprj bude fungovat ještě za měsíc ... vykoupu trysku v acetonu ,nebo prostříknu čističem PUR pěny (funguje stejně jako aceton,pokud to není!)
No něco vygómu. Nejjednodušší by to bylo vzduchem třeba pumpička a redukce nebo stlačený plyn na čištění pc. Nebo prostříknout trochou ředidla, uvidím, vyzkouším.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.