Nejste přihlášen/a.
nechali jsme si před 2 lety udělat kompletně nové ustřední topení s kotlem na tuhá paliva. BOHUŽEL jsme neuzavřeli žádnou smlouvu o dílo ani objednávku. Kotel obsahuje takzvanou chladící smyčku, která chladí kotel když dosáhne 95 stupňů ten náš ale spouští už při cca 70 - což není na topení. Toto se zjistilo hned po zprovoznění kotle a topenáři 2x měnili nějaký ventil, po několika měsících slibů že se na to přijedou podívat, přijeli a odpojili chladící smyčku tím, že vyndali čidlo z kotle a pak zase dloouho nic nebrali mě telefon a tak. Navíc jim mám doplácet ještě cca 7000 z celkových asi 130 000. několikrát jsem jim řekl že je zaplatím až po přeedání zakázky. po roce a půl se teda přieli podívat a vzali si záruční list od kotle, že to u výrobce budou řešit jako reklamaci a nechají si poslat nějaké díly k výměně a za dva týdny se ozvou. no už je to zase asi tři měsíce a pořád nic - telefony opět neberou a když ho jednou omylem vzali tak ho s výmluvami rychle položili.
A moje otázka zní mohou tvrdit že dílo bylo předáno funkční a bez závad a nyní se jedná o pohou reklamaci, když jsem nepodepsal žádný předávací protokol? Musí to být písemně? Mám totiž v ůmyslu obrátit se na jinou topenářskou firmu a nechat si věci uvést do pořádku i na vlastní náklady, původním topenářům ale už nehodlá v tom případě doplatit oněch 7000 a chci to udělat legálně, aby nepřišly za 5 let, že jim dlužím a s ůroky to dělá tolik a tolik.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.