Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpady - velikost trubky a výška

Od: elmaross odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

nevíte někdo do jakých výšek od podlahy se instaluje vyůstění odpadů jaká velikost trubky. Jde mi o koupelnové umývadlo, kuchyňský dřez, mičku, pračku a u vany mi jde pouze o velikost odpadní roury. Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

2x

výška vyústění odpadní roury pod umyvadlo je podle toho jaký máte syfon, ale 35-45cm od podlahy na střed roury nic nezkazíte.

pokud neubudete mít sloučení dvou a více spotřebičů do jedné roury pak se používá průměr 50mm pro umyvadlo, pračku, vanu..

Průměr 60mm pak pro dřez, myčku..

Pokud budete slučovat dřeba umyvadlo a pračku, pak 60mm

cacab*

A ještě u toho odpadu pro pračku - měl by být minimálně tuším 60 cm nad zemí kvůli čerpadlu, né?

cacabe proč 60 cm?

kejki

To je uváděná minimální výška odtokové trubky u některých praček.

tak já mám obě pračky napojeny 10 cm nad podlahou a je to OK.

U kterých praček to je? Díky

doplněno 24.08.09 19:08:

poradte.cz/...

vetšina dnešních praček vám s takovým odpadem udělá umělý sifon,vír,přepad každej tomu říká jinak a vodu z pračky to vycucne a ta napouští a napouští...stejně jako myčka, ale v pračce muze být přepad,magická koule, vysoká hadice a redukuje se to samo jde o tzv blbuvzdorné typy, jiné dnes větinou nekoupíte ale někdy to dělá bordel a stačí k tomu kousek drátu, taky už byl problém vysokého dřezu kdy z něj sračky tekly dolů do myčky a byl tu zase broblém...
cacab*

Až zas tak moc se v tom nevyznám, ale dělali jsme odpad k pračce asi před 15 romama v baráku v prádelně a řekli nám že má být 60 cm vysoko a pračka je to stará Tatramatka

hodnocení

0x

Prehledny nakres co kde ma byt ;)

supersektor.cz/...

doplněno 25.08.09 09:50:

Pracka tam bohuzel neni, ale myslim ze vyska bude stejna jako u mycky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]