Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, obracím se na vás s dotazem, jak si poradit s naší podlahou. Při rekostrukci panelákového bytu jsme před 5 lety, v ložnici, rozebrali staré a dost špatné parkety. Pod nimi byl štěrk. Ten byl vybrán až na beton a schodek byl vyrovnán trámy, mezi trámy byl umístěn na odhlučnění 10cm široký polystyren, a na trámy byly položeny OSB desky. Tehdejší řemeslníci nám tvrdili, že takto bude podlaha skvěle fungovat,ukázali nám dilatační spáry, které opravdu od krajů stěn jsou asi 1cm. Na takto připravenou podlahu bylo tedy jinou firmou přilepeno lino. V části místnosti následně byla postavena šatna ze sádrokartonu. Podlaha vrže v nejméně zatížených místech - přesně tam, kudy se chodí... ale masakrálně. Manžel nechce šatnu bourat a dělat podlahu celou znovu. Je možné, že by bylo řešením položit na tuto podlahu plovoučku a vypodložit ji nějakou podkladovou vrstvou? Jsme z momentálního stavu zoufalí.
Příčiny mě napadají tři. Jako první-mezi podlahou a nosným roštem není izolace (mirelon) a desky jsou položeny přímo na trámy. Za druhé, pokud nejsou desky pero-drážka, tak jsou těsně u sebe-nutná je mezi nimi několik mm mezera. Za třetí, pokud je pero-drážka, tak se musí dávat tmel do drážek. Prostě se to hýbe právě v pochůzích místech. A mimochodem-polystyren neodhlučňuje, jen minerální vata.
JJ, určitě někde v tom je zakopaný pes.. jenže co s tím teď? (nemusím dodávat, že řemeslníky jsem už x kráte proklela...) ani já ani manžel se v tom nevyznáme, to, co nám navrhli a nakonec udělalli, se nám zdálo logické a že to bude dobrá podlaha Je možné alespoň snížit to vrzání pokládkou další vrstvy plovoučky?
Návrh byl možná dobrý, ale provedení špatné, což je dnešní nešvar řemeslníků, kteří se rekrutují většinou z různých profesí. Styčné dilatující plochy musejí mít mezi sebou buď mezery, nebo nějaký tlumící materiál. Vrže to proto, že se ty plochy o sebe při pohybu otírají. Když položíte plovoucí podlahu, problém tím neodstraníte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.