Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl bych se zeptat zdali někdo z Vás netuší jak se vyrýbí plastové formy např. na odlévání betonu -
Jde mi o to že si pro svoji potřebu vždy každý den odleju 2 obklady ale problémem je že jednak na sebe nenavazujou ( dost nepěkně ) a jsou jenom 2 vzory a co jsem kontaktoval výrobce tak neplánuje přidat do sortimentu další formy - existuje nějaké způsob jak bych si dokázal vyrobit tuhle formu doma? Myslím z plastu, silikon je na takovou velikost dost drahý.
Na podobné profily do cementu se používají gumové formy.Zpracuje se kaučuková směs,jako na pneumatiky a naformuje do formy a zpolymeruje teplem.)Vulkanizace)Tyto formy na tvarované výrobky se naplní cementovou směsí a lisují v hydraulických lisech.Není potřeba to vibrovat..Kdybych vyráběl podobný profil na betonu,použil bych potěr a profil vytlačoval formou do jednolité plochy.Nač si komplkovat práci výrobou obkladových dílů a pak lepením?
JABRAKA
Proč vždy za vším hledají lidi to špatné a odrazují - beton mám kvality za kterou se nemusí ani betonárny stydět ( používám superplastifikátor , cement 52,5 a kamenivo z recyklovaného betonu ( beton co se nevyleje na stavbě se vrátí a vymyje se z něj cement - zůstane kamenivo ) a to všechno zadarmo - díky té 52,5 mohu formy už po 18 hodinách vyklepávat, zatímco s 32,5 to je někdy až na 3-4 den aby to nepopraskalo.. Jen mě vadí to že jsou 2 tvary a to ještě na sebe k*rva že nenavazující až je to nepěkné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.