Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodloužení lhůty pro dodatečné stavební povo

Od: kyl odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

rád bych se zeptal kolikrát může stavební úřad prodloužit lhůtu pro dodatečné povolení stavby.

Konkrétně: před dvěma lety byla vedle mého pozemku postavena černá stavba - rodinný dům. (za tiché tolerance pracovníků stavebního úřadu). V loňském roce zahájil (po mnoha stížnostech, včetně stížnosti na krajském odboru pro výstavbu) stavební úřad řízení pro odstranění černé stavby a zároveň povolil stavebníkovi dodat potřebné dokumenty pro legalizaci stavby. Termín lhůty byl 30.06. 2016. Stavebník podklady nedodal a dne 30.06.2016 (poslední den původní lhůty, vypraveno den po - 01.07.2016) vydal stavební úřad usnesení o prodloužení lhůty do 30.06.2017. Podotýkám, že dům již stojí, stavebník přes zákaz pokračovat ve stavbě, staví dál, poškozuje můj (sousední) pozemek a vše se děje s tichým souhlasem, možná i s metodickou podporou pracovníků stavebního úřadu. Mám nějakou možnost bojovat s tímto případem. Byl jsem jako vlastník sousedního pozemku krácen na svých právech (vyjádření se k umístění, celková stavba a jsem opakovaně poškozován). Děkuji předem za odpověď.

Ing. Jan Kylberger

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hk
hodnocení

0x

Myslím, že se ničeho nedomůžete. Na konci řízení o odstranění nepovolené stavby (název řízení je zavádějící) bude vydání kolaudačního rozhodnutí. Stavební úřad udělí stavebníkovi nějakou pokutu a tím to bude navždy vyřízené. Pokud vás někdo poškodil, pak škodu vyčíslete znaleckým posudkem, najměte si advokáta a vymáhejte škodu po sousedovi. On se vám vysměje, tedy stěžujte si u nadřízeného úřadu - na to potřebujete dost dobrého advokáta. Souběžně zvažte podezření na spáchání nějakého tr. činu - to bude asi odloženo, pak souseda zažalujete a budete se 10 let handrkovat po soudech. Bude vás to stát desítky tisíc a stejně nic nevysoudíte. Chovejte se podobně jako soused, jen tomu bude nejspíše rozumět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]