Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neplatná smlouva o pronájmu a šikana

Od: hanaradova odpovědí: 8 změna:

Nastěhovala jsem se do pronájmu bytu,který je ve smlouvě označen jako byt č. 4.S majitelkou jsem byla předem domluvena,že smlouva bude na rok a potom se bude prodlužovat v případě,když budu platit atd.Když jsem se nastěhovala,sdruhý den mi majitelka přinesla podepsat pronájemní smlouvu a byla jsem v šoku.Smlouva byla na dobu určitou na 4 měsíce! Odmítla jsem ji podepsat,protože to by bylo naprosto zničující,jsem v důchodu a myslela jsem si,že zde prakticky dožiji,to jsem také majitelce předem řekla a neměla s tím problém.Řekla mi,at se hned tedy zase vystěhuji na ulici,ale ne na její pozemek,to znamená,že bych musela sama vytahat všechen nábytek a pytle s věcmi někam na chodník,což bylo zhola nemožné a potom,kam byh šla?Takže mi nezbylío nic jiného,než tuto smlouvu pro mne za nápadně nevýhodných podmínek podepsat,byla jsem zatlačena do kouta,byla jsem bezmocná.Jelikož mám malý důchod,šla jsem zažádat o příspěvek na bydlení a čekal mne další šok-tento byt č. 4 vůbec neexistuje,není v katastru zapsán,bylo mi vysvětleno,že není zkolaudovaný,takže mám smůlu a příspěvek nedostávám.Chtěla jsem po majitelce kolaudační rozhodnutí-nemá žádné,takže pronajímá byty na černo neoprávněně.Když viděla,že jsem na to přišla,samozřejmě mi pronájem neprodloužila z důvodu,že JE SMLOUVA NEPLATNÁ A ŽE BY MUSELA PLATIT POKUTU! To ale všechno věděla,byty má 4 a všechny pronajímá už přes rok a všechny jsou na tom stejně,ale jen já jsem dostala výpověd,ostatní nic,jen já jsem se totiž ozvala.Od té doby proti mně štve ostatní nájemníky,jeden nájemník mne slovně napadá,sousedka se mnou nepromluví,ve městě o mne tvrdí,že jsem neplatič,což je nesmysl,mám poctivě zaplaceno dosud naprosto vše.Nemám kam jít,všechny peníze jsem vložila do stěhování sem,do kauce,nájemného dopředu a zaplacení všech možných poplatků včetně nákupu popelnice atd.A navíc přicházím díky její podvodné smlouvě měsíčně o 1800 kč na příspěvku na bydlení,jsem ted na tom tak,že hladovím,nemám na nic,důchod mám 8700 kč,nájemné je 5500 kč,elektřina 1000 kč,voda 500 kč,musím zaplatit mobil 500 kč a zbytek mám na měsíc na vše.1000 kč.A navíc mne čeká,že za 6 týdnů budu někde na ulici jako bezdomovec a ona je vysmátá.Obešla jsem všechny možné úřady,ale nikoho to nezajímá,dozvěděla jsem se maximálně,že to je těžké! není přece možné,aby si majitel dělal,co se mu zachce a zbavil se takto nepohodlného nájemníka,který mu přišel na podvody.Snažila jsem se s ní domluvit všemožně,ale nereaguje,za všechno prý mohu já,perotože jsem jí neřekla,že potřebuji příspěvek na bydlení.Nemám na právníka,co mohu ještě udělat?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nikdo*
hodnocení

3x

Na to je jediná rozumná reakce, na nic nečekat a okamžitě shánět bydlení. Bez váhání. To nemá budoucnost.

iz*
hodnocení

2x

Není mi jasné, proč by smlouva neměla být platná (k bydlení lze za určitých podmínek pronajmout i nebytové prostory), v čem spatřujete "pronajímání na černo" (majitelka přece se všemi uzavřela nájemní smlouvy), a co vnímáte jako šikanu (po uplynutí sjednané doby není ani jedna strana ve smluvním vztahu pokračovat)...

Je mi jasné, že je to pro Vás hodně nepříjemná situace, ale jiné řešení, než navrhuje Nikdo, také nevidím...

hanaradova
hodnocení

Paní majitelka sama přiznala,že je smlouva neplatná,napsal mi to dokonce její právník,že z důvodu neplatnosti smlouvy jí hrozí pokuta,proto mi dává výpověd.To nejsou nebytové prostory,to není nic,to zde vůbec neexistuje,nevím,jak bych to ještě vysvětlila.Je to celé nezkolaudované,takže tady je jen pozemek,který jí patří a původní baráček,který koupila,kde bylo 1 1 k bydlení zkolaudované asi před 25 lety.Jinak nic.TY SMLOUVY JSOU VŠECHNY NEPLATNÉ,PROTOŽE TO JSOU SMLOUVY NA NEEXISTUJÍCÍ BYTOVÉ PROSTORY,NEJSOU,PROSTĚ NEJSOU NIKDE ZAPSANÉ,I NA ÚŘADU PRÁCE MI ŘEKLI,ŽE PRONÁJEM NEBYTOVÝCH PROSTOR A TOHLE JE NĚCO ÚPLNĚ JINÉHO.a ŠIKANA?Asi jste to nečetl pořádně,já nepíšu,že šikana je to,že mi dala výpověd,ale že mne šikanují ostatní nájemníci,poštvaní paní majitelkou,protože když půjdu já,půjdou i ostatní,protože mají naprosto stejné smlouvy jako já,tak proč bych to měla odnést já,která se ozvala a ostatní ,kterým je to jedno,protože jsou pracující a nepotřebují příspěvek na bydlení,že bydlí tam,odkud je může stavební úřad vystěhovat a napařit jim pokutu stejně jako majitelce,že bydlí v nezkolaudovaných bytech.Ano,je to pro mne nejen nepříjemná situace,ale zase opět vítězí tenmkdo jedná nelegálně a ten,kdo nic nezpůsobil,je bitý,jako ostatně u nás je stav normální.Já nemám za co a kam jít,myslíte si,že normální důchodce dá dohromady během 4 měsíců dvakrát za sebou částku okolo 35 tisíc? jestli Vy ano,tak Vám to přeju,ale já bohužel ne,z 8700 se ušetřit nedá nic,já jsem na tohle stěhování šetřila 6 let.

iz*

Tvrdí-li majitelka, že je smlouva neplatná, neznamená to, že je opravdu neplatná.

Šikanu jsem hledala ze strany majitelky, nikoliv od ostatních nájemníků.

Co Vám brání přestat platit nájemné (ať si je majitelka bere z kauce) a ušetřit na stěhování?

Podle mne je problém v tom, že se majitelka dohodnout nechce. I kdyby se Vám nějak podařilo prosadit, že tam zůstanete bydlet dál, vztahy mezi Vámi a majitelkou (případně i ostatními nájemníky) to nevyřeší. [Hlavně se podle mne nezmění nekorektnost majitelky...]

hodnocení

1x

Paní Radová, napište mi na jak123@email.cz, hlavně obec, kde bydlíte a soukromou e-adresu...myslím,že se s tím něco dá dělat, hlavně, abyste nepřišla o peníze. No, snad to tady admin nesmaže, snad pochopí, že jde o pomoc. PĚKNÝ DEN !

hodnocení

0x

Smlouvu na rok bych na 4 měsíce změnila jen u člověka, ke kterému, bych z nějakých podstatných informací neměla důvěru. Proto bych se bála dát smlouvu na rok. Nezlobte se, ale bude tam zřejmě něco víc, než jste zde uvedla. Proč ostatní dostali smlouvu na rok a zrovna Vy ne?

hanaradova
hodnocení

To Vám nejsem schopná zodpovědět,protože jsme s majitelkou byly domluvené,že smlouva bude na rok,viděla mne,hovořily jsme spolu a teprve,když jsem se nastěhovala,tak změnila názor,a proč,to nevím,nic víc tam nehledejte.O ničem nevím.V Praze jsem bydlela ve dvou pronájmech naprosto bezproblémově,byty jsem odevzdala,majitelé je převzali,nebyl žádný problém,takže nevím,co ji vedlo k tomu,že takto jednala.

karl*

Zdravím, jsem důchodce a taky jsem narazil na pronájem bytu, který není zkolaudovaný. Naštěstí se o tom majitel zmínil a nyní budu zjišťovat,jestli mi dají příspěvek na bydlení. Ten je pro mě zásadní. Pronajímá byty(nezkolaudované) za cenu normální tržní. Bez příspěvku na bydlení bych byl jako důchodce V HAJZLU ! Hnus tahle doba

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]