Nejste přihlášen/a.
ahojky,několikrát jsem četla, že aviváž je přímo jedovatá, netuším sice, co obsahuje za jedy, od té doby ji dám malou kapku a přidám ocet, prádlu i pračce je prospěšný, co si o tom myslíte, nebo jestli tomu věříte?
Všechna chemie je škodlivá. Od léků, které Vám na jedné straně pomohou od bolesti, nemoci, ale na druhé straně mají vedlejší účinky. No a pokud neperete v mýdle, tak i ty prášky, včetně aviváže jsou vlastně chemie, a co třeba vůně na WC, rozprašovací do pokoje, stromečky do auta, nic dobrého pro člověka. Chemie je okolo nás všude. V jídle, v oblečení, pití, i malá miminka utíráme vlhčenými ubrousky, které nemusí být OK.
O hračkách, dudlících měkčených ftaláty je to již známo. O Roundupu se již také píše a vůbec o hnojivech a různých chemikálií proti plevelům. To vše potom v půdě jde i do rostlin a my to konzumjeme.
A to očkování proti nemocem? No, proslýchá se ..., kdoví, co je na tom pravda. Je to blbá doba, ale opravdu se tomu nevyhnete.
Já osobně aviváž vůbec nepoužívám. Peru v ekologickém italském prostředku a nyní jsem i snížila dívkování na 1 polévkovou lžíci. Prádlo je vyprané bez závady. Co přidávám, tak je jedno máchání navíc, aby ty zbytky prášku byly opravdu pryč. Suším venku na sluníčku a to prádlo krásně voní. Ne každý má ale tuto možnost.
pohanko souhlasím s vámi, pivo je úžasný vynález, zrovna zítra jsem pozvána do místního pivovaru na medové pivo...ovšem místo aviváže by ho bylo škoda
No, dnes by to bylo příhodnější, ale nic to nemění na tom, že Vám to závidím. Také bych se nechala pozvat.
Moje připomínka byla ale na škodlivou vodu od ,,nomohakona-y,,
Co voda. Ale představte si, že jsme všichni nuceni dýchat vlastně hodně špinavý dusík. Nic jiného na celé planetě k dýchání není k dispozici. A aby toho nebylo málo, ještě si tenhle už takhle dost špinavý dusík dál znečišťujeme.
Také jsem asi dvakrát koupila tekutého Jelena. Teď mám Omino Bianko s marseiským mýdlem. Peru v tom deky nebo svetry. Připomíná mi to mýdlo Helada. Stejně by mě zajímalo, jak moc se změnila výroba jádrového mýdla s jelenem, oproti dřívějšku, když snad vůbec neexistoval chemický průmysl. Kdopak ví, co z toho zůstalo.
Samozřejmě že nerostlo. I mýdlo s jelenem je chemikálie (ale to je v podstatě i čistá voda), jen je to čisté mýdlo bez dalších, sice krásně vonících, ale zbytečných chemických přísad. Když jsem byl po operaci, doporučil mi lékař mytí právě tímto mýdlem. Překvapilo mě, že se stále ještě vyrábí. A to, že se vyrábí snad od doby kamenné o něčem svědčí (i když je otázka, jak moc se receptůra od té původní liší).
Dobrý den, aviváž moc nepoužívám, protože peru i na malé dítě. Raději místo ní použiji ocet na máchání. A prádlo je taky měkké. Navíc to převoněné prádlo nemám ráda. A ručníky vyloženě miluji ty tvrdé, nezměklé aviváží. A jestli je aviváž škodlivá? Čím méně chemie pro tělo, tím lépe.
svatá pravda:Jen osel si namočí prádlo v chemii a pak si to po uschnutí oblékne na sebe.Ale ta chemie tam zůstane pořád a při schnutí se odpaří jen voda !
Ovšem té "chemie" je na tom prádle nepatrně a do těla se nedostane skoro nic. Na druhé straně na sebe starostlivé dámy patlají vrstvy ropných produktů, které se do těla vstřebávají a je jim to úplně jedno. Hlavně, že nadávají na neškodnou aviváž ...
Odpověď na "fff": Přesně tak, prací prostředek se po praní vymáchá (po skončení pracího procesu dáváme máchací program ještě jednou znovu, dokud není voda z pračky čistá), ale ta aviváž se tam přidává až při posledním máchání, takže všechen ten chemickej humus zůstane v prádle.. Jinak suchou kůži mažeme bambuckým máslem, kosmetické ropné produkty ať si užije někdo jiný, když má tu potřebu...
fff, je zajímavé, že miliardy "oslů", jak píšeš, pere v chemiii, nosí chemii, jí, pije, dýchá chemii a všichni žijí. A je jich, nás, stále více. Spokojených oslů.
fff, kde se co psalo? Problém je v tom, že redaktoři musí vyvíjet činnost a musí zásobovat svého šéfredaktora novými, co nejchytřejšími, články. A tak si vycucají něco z prstu a přidají větu: vědci dokázali. Tím článku dodali důvěryhodnosti a dokázali, jak jsou potřební a jak umí psát. Neštěstí je v tom, že svět jim to všecko věří. Každý takový výmysl vycucaný z prstu. Co je psáno, to je dáno! Kdybych všecko, co jsem kdy slyšela o rakovině, brala vážně, nesměla bych se vůbec narodit. Už jen ta legrace, z čeho je zubní pasta, která nám zůstává v ústech? Z čeho jsou všecky voňavky a vůničky, které dýcháme do plic? Z čeho je pití, jídlo, čím je střikaná zelenina a ovoce? Neblázni z nějaké aviváže a prášku na prádlo.
Tak přímo jedovatá aviváž asi nebude (pokud to teda nebudete zrovna pít po večeři ), ale zdravá asi taky moc ne. Mě od používání aviváže docela odradil parafínovitý, velmi těžko odstranitelný sajrajt, za pár let usazený v zásobníku pračky (před časem jsem to tady řešil). Představa, že se mi něco takového ukládá na kůži...
A co dnes není škodlivé? Co se týče praní, tak já peru v pracím gelu, který si sama vyrobím z jádrového mýdla a krystalové sody - výborné pro alergiky- a máchám jen ve vodě s přídavkem octa. Občas peru jen s tekutým mýdlem. Jinak si myslím, že i v šamponech je kdovíco, protože nedávno jsem dala namočit propocené tričko do vody s kapkou šamponu a do rána byla voda celá červená, ačkoliv jsem si do té doby myslela, že to tričko nebarví.
Prát v mýdle s jelenem to už tady bylo a vracet se vážně nechci. Aviváž používám pouze na svetry, mám pocit, že prádlo s aviváží hůř schne a je takové jakoby mastné, alergické vnučky by se po aviváži osypaly a já nemám ráda prádlo příliž navoněné. Jestli je škodlivá? Asi tak jako všechna chemie, všeho s mírou.
Věřím,že v dnešní době může být někdo alergický,ale alergie jsou snad na všechno.Takže přírodní produkt to není,určitě jsou v ní nějaké změkčovače apod.Peru taky v jelenovi ,v gelu co se připravuje jednoduše se sodou+jelen+žlučové mýdlo.Kupodivu je Jelen daleko voňavější než Lanza mýdlo.Mám ráda voňavé prádlo a hlavně když peru pleny,tak když dám jen ocet,tak to mají kluci na zadečkách tvrdé,takže aviváž rozhodně.Mám oblíbenou jednu italskou značku a kupodivu jí mají jen v Kaufu,což mě překvapilo.Rozhodně bych nepoužila ty nelacinější,věřím,že jsou velké rozdíly v kvalitě,tudíž i v té chemii.Třeba šampony a mýdla kupuju bez parabenů ve zdravé výživě.Šampon je supr,necuchají se vůbec vlasy,nejsou krepaté,fakt supr.Mýdlo bylo dobrý,ale když jsem chtěla přeprat posrané plenkové kalhotky,vůbec to nepustilo.V běžné kostce mýdla to pustilo hned,takže někdy je ta chemie i dobrá
zajímavé je,že spoustě expertů,co říkají,že i mýdlo a prací prášek je jedovaté a jiné látky,nenapadne,že prádlo se z pracího prášku vymáchá spoustou vody,takže tam nic nezbude.Ale aviváž se přímo dává do vody s prádlem a prádlo s ní pak uschne.Takže spousta hloupých lidí si to pak obleče na tělo i se syntetickým sajrajtem zvaným aviváž a tělo to pak vstřebává.Stačí jen logicky myslet což pro mnoho lidí bude problém protože dokáží sežrat všechny pochybné reklamy v televizi,které mají jen jeden cíl-co největší oblbnutí spotřebitele aby výrobce měl co největší zisk.Skvěle se mu to daří.
Já jsem aviváž používala, používám a používat budu. Dávám ji méně, než je doporučené množství, stejně jako prášku nedávám tolik, kolik je v návodu. Moje babička, moje maminka aviváž nepoužívaly. Babička, maminka, tatínek, všichni měli rakovinu! Většina na ni i zemřela.
Mě třeba přejede lokalka, ale budu ve voňavých hadrách. A až budou likvidovat pozůstalost, ve skříních to budu mít voňavé.
Ano, naštěstí bez aviváže je to lepší, stačí prací prášek "Jelen"a troška sody na praní a prádlo krásně voní čistotou, ne nějakými parfémy Sice není na první omak "heboučký a měkoučký", což mě ani přítelkyni rozhodně nevadí. Jen je občas problém toho Jelena sehnat, naštěstí víme o drogerii, kde ho mají, nebo na internetu : mydla-prani.heureka.cz/...
Už léta pereme v tom práškovém Jelenu (+trochu sody na praní na změkčení vody), před tím jsme používali Hanku, ta se asi přestala vyrábět. Tenhle tekutý Jelen jsem taky viděl, leč ještě nezkoušel, pere lépe než ten práškový? Někde jsem četl, že tekuté prací prostředky časem zanášejí pračku, takže jsem ho zatím nezkoušel...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.