Nejste přihlášen/a.
Zlomil se mi klíč ( obyčejný) v zamčených dveřích. Prosím o radu jak dveře otevřít. Děkuji
Já jsem zlomila klíč ve fabce. Od sousedů jsem si půjčila jehlu a tou jsem kousek po kousku zlomený klíč popovytahovala. Byla to tenkrát situace na mrtvici. Měla jsem otevírat školku v 6 hodin ráno. Byla jsem ráno se psem, když se klíč zlomil. Já zůstala před bytem, jen se psem. Riskla jsem to a s tím psem, bez jízdenek, dojela do školky téměř včas. Maminky s dětni už přicházely. Pes byl se mnou ve školce a nikdo si nestěžoval. Naštěstí! I ředitelka měla pochopení. Odpoledne jsem jehlou zbytek klíče vyšťourala a dcera, která měla můj klíč, přijela a otevřela mi. Jinak bych musela volat zámečníka.
Pokud je to "obyčejný" zámek (od pokoje), tak šperhákem (vyrobí každý kutil). Běžnou "vložku" (FAB) jde většinou vylomit (pokud není bezpečnostní kování) a vlastní zámek pak odemknout šroubovákem. Jestli je to zámek "dozický", bude to nejsložitější a sám to asi nezvládnete. Dost záleží na tom, jaká část klíče v zámku zůstala a jestli se tam někde nezašprajcovala. Odborník Vás asi nemine.
Taky jsem vyrazil se psem a klíč ulomený v zámku. Když jsem zavolal zámečníkovi tak mi poradil abych to zkusil otevřít zbytkem klíče (zůstal ulomený asi 0,5 cm). Povedlo se to a když jsem ze vnitř se snažil druhým klíčem to vytlačit jsem zjistil, že na to nedosáhnu kvůli bezpečnostnímu kování. Tak jsem to nakonec vybral ze dveří a dál už to šlo stejně ...jehlou jsem to "vyšťoural" a vytáhl .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.