Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak upravit buřty z Lídlu

Od: kt8d5* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, jsem slaměný vdovec a musím si vařit sám. Koupil jsem v Liedlu balené buřty (nebyly ale z nejlevnějších!) a když jsem si dva zkusmo ohřál v mikrovlnce, byl to hnus, velebnosti :( Teklo z nich takové množství tuku, že to pokrylo celý talíř. Chtěl bych se proto zeptat kuchtiček i kuchtíků, zda by neměli nějaký recept, ve kterém by se ten tuk nějak zneutralizoval nebo odfiltroval nebo nevím co, hlavně, aby se to dalo jíst. Děkuji za rady a buřty už budu kupovat jinde :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

slonbonjohn*
hodnocení

3x

Tučké a nechutné vuřty rozkrojit vejpůl a šoupnout do pekáčku spolu s nakrájenou cibulí, paprikou,stroužky česneku, posolit, opepřit, zalít trochou kečupu a půl láhví piva. To celé vrazit do trouby na 10 minut a pak konzumovat s chlebem a zbylým pivem.

doplněno 23.08.09 12:31:

Ha, TUČNÉ *smich*

lm®
hodnocení

3x

No buřtům se jinak říká špekáčky, ptž obsahují kousky špeku...

Můžete je nakrájet na kostičky,nechat vypéct na suché pánvi,přebytečný tuk slít a klepnout na ně pár vajíček a udělat míchané s těmi vejci nebo si vajíčka rozkvedlejte o ochutťe předem a nalijte na op.kostičky buřtů a uděláte si omeletu.

Buřt guláš můžete rychle jako běžně nevařící muž udělat i pomocí pytlíkové gulášové polévky ,do které prostě přidáte více brambor na kostičky(lépe předtím povařit) a pak také opečené a slité kostičky buříků.

Já dělala mým klukům,když byli menší(občas žadoní i ted´) kloboučky - nakrájí se buřt i se šlupkou-střívkem na kolečka a opeče,udělá to koboučky.

Studené buřty můžete použít do spousty pomazánek,kde se jejich tučnost ztratí.

lidka*
hodnocení

2x

Když je nechcete vyloženě vyhodit, jak doporučuje jirik, tak by se asi nejlépe spotřebovaly v buřtguláši. Ten určitě zvládne i slaměný vdovec. :D Potom mě ještě napadlo udělat zapékané těstoviny a nebo zapékané brambory. V obojím by se ten tuk ztratil a máte alespoň oběd či večeři. Chtěla jsem ještě doporučit utopence, ale tam by asi ten tuk nebyl nic moc. *nevi*

doplněno 23.08.09 11:26:

Zde je recept na buřtguláš - vynechala bych slaninu, když jsou špekáčky tučné. Já dávám brambory na kostičky. Zahustit můžete i jíškou nebo lžíci hladké mouky rozmíchané ve studené vodě. Někdy u moučných brambor není třeba ani zahušťovat.

Bramborový guláš s uzeninou
Potřebujeme tyto suroviny:

1 kg brambor
300 g točeného salámu
100 g slaniny
lžíce oleje
cibule
lžíce sladké mleté papriky
2 stroužky česneku
1/2 lžičky pepře
lžička majoránky
2 lžičky bramborové moučky
sůl

POSTUP:
Slaninu nakrájíme na kostky, opečeme na oleji, přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme, zasypeme paprikou, zpěníme, přidáme oloupané a na plátky nakrájené brambory, zalijeme vodou a dusíme téměř doměkka. Salám oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, přidáme k bramborům a prohřejeme. Guláš zahustíme bramborovou moučkou rozmíchanou ve 2 dl vody, povaříme a nakonec přidáme česnek utřený se solí, pepř a majoránku

technikjirik*
hodnocení

0x

Osobně bych si udělal výlet do jiného obchodu hned a ty co máte vyhodte...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]