Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena stavebního povolení

Od: sana odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, zajímá mě, když budu stavět nový dům, kolik celkem zhruba zaplatím co se týče úřadů a razítek, pokud mám projekt hotový a stál mě třeba 60 000 kč. Neumím si představit kolik mě bude stát stavební povolení jako takové, než budu moci začít.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Budete stavět na st. povolení nebo na ohlášku? Kolik m2 bude zastavěné plochy?Nesousedí váš pozemek třeba s komunikací?

sana
hodnocení

Zastavěná plocha zhruba 170 m2. Budu stavět na stavební povolení. Z jedné strany pole, z druhé 1 dům, ze třetí 2 domy a ze čtvrté komunikace na konci ulice. S povolením sousedů počítám.

paw*
hodnocení

0x
Me to prislo kolem 5500, presne si to nepamatuju. Cena se neodviji od projektu ani od ceny stavby. Ale je dana zakonem. Pokud nebudete vynimat pudu ze ZPF, tak cena +- co jsem napsal. V celkovem rozpoctu to jsou korunove polozky.

hodnocení

0x
Budete platit za vyjádření hasičů, plynařů, hygieniků, krajinářů, spojařů, kominíka, vodařů a kanalizace, elektrorozvodných elektrikářů, a dalších... Každý si naúčtuje co nejvíce.
Takže kolik? To zjistíte, až to sečtete.
V každém kraji mají jiný cenník, jinou drzost a papír snese všechno.
Povolení sousedů je zadarmo. A zbytečné. Mohou se max. vyjádřit, případný nesouhlas posoudí st. úřad, rozhodne třeba i proti námitce souseda ve Váš prospěch.
Přeji dobré nervy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]