Nejste přihlášen/a.
Začala jsem spárovat kamenný sokl cementovou kaší, ale jak zasychá, tak vytváří praskliny. 1) Pomůže přidat do kaše jemný křemičitý písek?
Vidíme, že světlá spára se vůbec ke kamenům nehodí. Vím, že existují barvy na přimíchání do té kaše, ale bohužel už polovinu soklu mám vyspárovanou. 2)Tak jsem se chtěla zeptat, zda existuje nějaká černější barva, kterou by šla ta spára zamalovat a v budoucnu se neodlepovala. Znám barvu na beton, ale ta je také světlá (šedá). Vzpomněla jsem si, že keramici používají na již vypálenou hlínu (džbány) černou mast na leštění botou, ale na spáry nevím, zda je to vhodné a pak ta spotřeba! Děkuji za radu!
Pokud je to opravdu z kamenů tak ne cementovou kaší ale jemným potěrem a přidat do něj práškovou barvu dle požadovaného odstínu!Ty "zaspárované"nově přespárovat.Nebo pokud lze použít spárovací hmoty-jsou od bíle až po nevím jaký odstín.
Jinak k přírodnímu kamenu naopak pasuje jako zadel na hrnec přírodní barva betonu /cementu/!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.