dobrý den, prosím o pomoc. Všude v uloznem prostoru pod postelí mám nějaké malé černé smradlave broucky kteří po zmáčknutí krupaji a pouští jakési barvivo.. co to prosím je a jak na ně? předem moc dekuji
Bez fotky těžko určit, ale černá úplně není, ale po rozmáznutí smrdí, pokud najdete černé tečky /výkaly/ a ty rozmáznete vlhkým ubrouskem a budou červené šmouhy, tak to je natrávená krev.
Jestli to jsou štěnice, tak ty sám nezvládnete. Navíc, rozlezou se po celém baráku strupačkami a návštěvy si je klidně odnesou v oblečení. Musíte zavolat odbornou, deratizační firmu.
A nahlásit majiteli, nebo družstvu. Bylo to tento týden v televizi. Štěnice se rozlezou i do ostatních bytů. Co mě velmi zaujalo, že pracovník firmy sice stříkal přípravkem na hubení hmyzu, ale sám nebyl vůbec chráněn. Tedy neměl ochranný oblek, brýle, náustek. Dnes jsou již zřejmě vyrobené takové hubící látky, že jsou pro člověka neškodné?
foo
v hysterii jsem oběhl celý barák.. ví to i barák naproti.. prý je přípravek neškodný a mohu být u samotného dění.. taky mi preliznou psa a mě taky pro sychr.. je mi z těch potvor úplně soufl
Takže fakt štěnice?Známí si ty hajzly přivezli z dovolené, po pár dnech začali mít poštípané nohy, tak zavolali deratizéra. Přestříkal i skříně, všechno, ale známí museli na jeden den pryč z bytu, aby to nedýchali. A naštěstí se jich zbavili za jeden zásah, postele naštěstí vyhazovat nemuseli. Je to cca 3 roky, a vám řekli, že můžete v bytě normálně být?
foo
jasně po hodině sem sel spat.. jenom teda jako nevím.. postele vyhodim, oblečení už skoro žádné nemám, povlečení peřiny a polštáře taky ne.. ale furt ty mrchy lezou.. to nechcipnou? za ty prachy bych čekal okamžitý výsledek bez ztrát
To je právě to, že jsou skoro nezničitelné. Dokonce jsem někde četla, že bez potravy vyschnou a přežijí 7 let. Jsou, mrchy, placaté a zalezou do skulinek a přežijí. Slšela jsem, že někomu přežívaly ve zvonku. Jsou to mrchy! Vydržte!
Jen doplním že stenic se lze zbavit svépomocí. Deratizator semnou lidove řečeno vyjebal a místo několika postřiku tu byl pouze jednou a to bylo k ničemu. Stačí vám k vyhubebi pračka a rychlovarná konvice, resp. žehlička. Pokud najdete hnízdo tak ho prostě zlejte konví vše okamžitě zanikne a ložní prádlo si vyperte pro sychr 2x na 60°. Co nejde na 60 tak na 40 a vyzehlit. Dal jsem zbytečně 5 litrů prizivnicke hyene co se napasla na cizí škodě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.