Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Omyvatelna barva misto obkladu

Od: rexistens* odpovědí: 4 změna:

Zdravim,

mate prosim nekdo zkusenosti s pouzitim omyvatelne barvy misto obkladu v kuchyni? myslim tim, ze kolem sporaku a drezu je jen vymalovano nejakou omyvatelnou barvou.

Koupili jsme starsi byt, kde si puvodni majitel delal tyhle obklady sam a byl to hrozny patlal... je to L-kova linka, kde delsi strana ma 2,6 metru a mu to na tyhle delce klesa o 2 cm. (na jedny strane je prvni vodorovna spara 4 cm nad kuchynskou deskou na opacne 6 cm - nevim vlastne proc vubec daval tu odrezavanou cast dolu a ne az nahoru pod zavesne skrinky). navic to ten umelec vysparoval nejakou hmovou, ktera kdyz se namoci tak zmekne a zacne se loupat... Zasuvky jsou primo na zdi, takze i ty oblozil obkladem a "prisparoval" k nemu tou hmotou, takze nejdou ani odmontovat. Takze vlastne pak jsme si uvedomil, ze kdyz to udelal takhle tak ty el. krabice pod zasuvky nejsou evidentne nevytahnul nad ten obklad takze kdybych to chtel jen predelat a oblozit znova necim jinym musel bych i presekat a prepojit ty elektricke krabice abych to neudelal stejne hrozne a to fakt sam nezvladnu a nechat to udelat nejakeho remeslnika je drahe a na to ted nemame.

Tak mne napadlo, ze to jen natru barvou, ty zasuvky znicene od te hmoty vymenim za nove a proste treba po 2 letech zase premaluju, ale nevim jestli to neni uplna blbost...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Je to úplná ...Nelevnější a nejrychlejší by bylo,nechat obklady obkladama a celé to přikrýt Lakovaným sklem LACOBEL.

JABRAKA

figurek*
hodnocení

0x

jj, dovedu si představit, jak to u vás asi vypadá. Řekněme si rovnou, že generální rekonstrukce elektriky, vody, odpadů a obkladů vás nemine.

Použít umyvatelnou barvu není úplná blbost, ale je to nouzovka. Umyvatelné barvy a laky skutečně existují, jenže je s nimi problém. Kachlíky na nich špatně drží. Takže až budete jednou při pěnězích a budete na kuchyni dělat generálku, budete muset tuto barvu dostat pryč. Jestli máte v bytě umakartové jádro, pak na vás čeká dlouhá šichta s vibrační bruskou.

jabraka*
hodnocení

0x

Napadla mě ještě další možnost,kterou jsem v jedné garzonce použil,nalepit na kachlíky lino.Vybrat nějaký i kachlový vzor.Nevypadá špatně i dřevo.

JABRAKA

rexistens*
hodnocení

Tak dum je z roku 2005 tusim, takze to neni zadny panelak, ale normalne zdené z cihel. Jen ten byvaly majitel byl fakt hrozny patlal..co jsme casem nasli, kdyz uz jsme podepsali, ze je vsechno OK..no malem mne svihlo.
Napr. nezapojenou digestor do ventilace, kdyz potřeboval narvat skrin do vyklenku v chodbe, ktera se mu tam nevesla, tak vytrhal vsechny sokliky z dlazby co byly kolem zdi a ty pak vyhazel, takze kdyz jsem skrin vyhodil tak tam ted nemam sokly, laminatovou podlahu v obyvaku uplne neuveřitelne něčím podřeli a přelepili samolepici tapetou v dost podobne barve, takze to nebylo hned vidět. atd.

Ale uz jsme se stim smiril, vetsinu tehle veci nejak opravil (nebo schoval pod koberec) jen ta kuchyn nas ještě štve, protože se to neda ani pořadně udržovat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]