Nejste přihlášen/a.
To mi připadá ujetý. Myčka je na nádobí, ale v návodu není, že se do myčky nesmí vkládat hodinky, tak to vyzkoušejte. Pokud se něco nezadaří, žalujte výrobce myčky. Už to zde jednou bylo, že v návodu na mikrovlnce není, že se do ní nesmí dát kocour, aby uschnul.
Váš dotaz jsem brala jako úlet. I kdybych si hlavu namáhala jak chtěla, tohle bych nevymyslela.
Ovšem, patří vám velký obdiv, že jste našel odvahu hodinyky přidat k nádobí. Gratuluji !
Dobrý den, laik žasne a odborník se diví - co někoho napadne za věci. Ano, četl jsem o tom, že nepozorná majitelka kočky tuto vyprala v automatické pračce a kočka přežila celý prací program. No, hodinky do myčky bude také zajímavý experiment. Jak jsou ty hodinky špinavé? To Vám spadly do guláše? Proč je prostě neotřete třeba "švédskou" utěrkou (na brýle je fajn)? Ovšem, jestli zkusíte tu myčku, tak se potom podělte o výsledný dojem - bude to poučné i pro ostatní. Zdravím!
josef17 - tak, to Vám gratuluji, že se to povedlo a hodinky jste si nezničil. Mohl jste to znečištění popsat hned v dotazu, protože se zdálo, že jde o běžné umaštění nebo zaprášení. Hlavně, že ta barva "nevyžrala" povrch a nejsou tam nyní fleky.
Znám člověka, který nosí originál Omega Seamaster a když je potřeboval vyčistit, hodil je do sava Hodinky přežily, akorát modrý lem ciferníku trošičku pozměnil barvu (je světlejší). Když pak s nimi šel za odborníkem, který poznal, že jde o origoš, jen valil oči, co je to za limitovanou edici, kterou nezná
Já si myslím, že umýt do myčky na 70º byste je mohl dát. Proč ne?! Festina je dobrá značka. Když je pak po umytí dáte na nějakou pěknou podložku a pověsíte jako dekoraci na stěnu, budou pěkné i tam. Fungovat nebudou, ale stále budou pěkné.
No jasně a pokud přežijí, tak by se příště mohla zkusit automatka na 90 st. s Vizírem. To by byla čistota...
Budete se divit ,ale jednou nevím jak,se dostali mé staré Primky do AP a přežili celý cyklus na max teplotu (šlo op Tartamatku Mini) ale ne s vizírem tenkrát nějaký tix nebo co to bylo!Stále ještě fungují!
Náhodou pračkou jsem hodinky omylem prohnal a v pohodě Timex Ironmann.
Myčky bych se bál že sežere plasty atd.
do té myčky hoďte nejen hodivny, ale i budíka a pendlovky...dejte jim poslední sbohem a zapněte krátký program, at se to moc neprotahuje, p.,s, použila bysem tabletu značky Jar, ta vám to nepoškrábe,
Ahoj.
Tak nás tu Pepek oslovil s podivným dotazem. Jasně, může proč ne. Je to jen dotaz. A taky si klidně může dodat cokoliv. Ale já mu to prostě nějak nevěřím. Těch 10atm. není 10 metrů hloubky. To je jen takové tabulkové přirovnání. 10 atm, že se ty hodinky můžou krátce postříkat pár kapkama vody. 20 už o něco víc. A tak dále. S Water resist by šlo už dělat s tou vodou více. Měl jsem české SPORTky a s nima se dalo běžně koupat. Myslím tím třeba v bazénu. Pár metrů. Hodinář by doplnil. Poptám se možná zítra pana mistra.
Tak znova chlapci...10atm není 10m. 10atm je 100m. To už je vodotěsnost vhodná ï k potápění (bez přístrojů).
Pro potápění s přístroji jsou vhodné hodinky vodotěsnost 20atm-200m a lepší (dělají se i 300, 500 ,1000 a dokonce 2000m tedy 200ttm!). To už jsou ale samozřejmě řady profesionálních potápěčských hodinek. Do těch 1000m jsou hodinky ještě relativně "zaplatitelné" i pro běžného smrtelníka...vyšší odolnost už se platí "zlatem"..
Ahoj.
Jsem řekl-napsal, že se poptám na ty ,,tlaky,, .Dostal jsem od hodináře tahák na možnosti použití hodinek s různě označenými stupni vodotěsnosti. je to od MPM Guality. Tak že.
1. Water Proof nebo Water Resist: odstřikující voda, opatrně za deště.
2. 3 ATM. 30 M, W.R. Jako 1.. + sprchování.
3. 5 ATM, 50 M W.R. Jako 2. + plavání na hladině bez skákání do vody.
4. 10 ATM, 100 M, W.R. Jako 3. + potápění bez dýchacího přístroje.
5. 20 ATM, 200 M, Jako 4. + Pro potápění s dýchacím přístrojem.
Skutečnou hloubku kolem 100 metrů asi běžný potápěč nemá šanci dosáhnout a ti co ano jsou i na tahle měření patřičně vybaveni. Dovolím si pochybovat, že by někoho z nich vůbec napadlo nějaké hodinky prát. Už vůbec ne v pračce. Někteří jedinci mají velmi perlící myšlenky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.