Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dají se hodinky umýt v myčce na nádobí?

Od: josef17 odpovědí: 28 změna:
Zdravím, mám hodinky Festina F16291. Mají vodotěsnost 10 atm. Jsou s kovovým páskem
Mohu je dát umýt do myčky? A mohu je dári na 70°C? Díky za rady. :)

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

1x

To mi připadá ujetý. Myčka je na nádobí, ale v návodu není, že se do myčky nesmí vkládat hodinky, tak to vyzkoušejte. Pokud se něco nezadaří, žalujte výrobce myčky. Už to zde jednou bylo, že v návodu na mikrovlnce není, že se do ní nesmí dát kocour, aby uschnul.

doplněno 06.07.16 14:41:

Váš dotaz jsem brala jako úlet. I kdybych si hlavu namáhala jak chtěla, tohle bych nevymyslela.

Ovšem, patří vám velký obdiv, že jste našel odvahu hodinyky přidat k nádobí. Gratuluji !

zrebna
To se zviraty v mikrovlnce v navodu je. Staci ho precist cely.

albatros498022*
hodnocení

0x

To bych neriskoval není jednodušší vzít kartáček a umýt klasicky.

solenza*
hodnocení

0x

Já bych se bál o poškrábání a korozi skla vlivem agresivního čistícího prášku.

hodnocení

0x

Treba nebudu napomenut:)
V hodinarstvi ses neptal? Hlavne na tu teplotu.

jendak*
hodnocení

0x
Na 70°C určitě nepřežije quartzový strojek resp. elektronika. A ani mechanický strojek nemusí kvůli vytečení maziva z kamenů, natažení vlásku nepokoje atp. Nemluvě o poškození plastových dílů a těsnění horkou tlakovou vodou z trysek a následnému vniknutí vlhkosti popř. ještě zbytků chemie z myčky. 10M neni žádná vodotěsnost ale jen vlhku odolnost to je tak leda aby přežili v mírnym dešti pokud nebudeš mačkat tlačítka ani vytahovat korunku dokud neuschnou ale rozhodně to neznamená že přežijou když s nima budeš plavat 10m pod vodou(nepřežijou). hodinky.cz/hodinarsky-slovnik/vodotesnost/
cs.m.wikipedia.org/wiki/Vodot%C4%9Bsnost vem je do optiky a popros at ti je umejou v ultrazvukový lázni stojí to asi 20kč (u nás teď jako služba pro zákazníky zdarma ani nechtěj vidět účtenku že sis u nich někdy něco koupil). Btw. Od čeho jsou tak zadělaný, že je potřebuješ tak důkladně vyčistit?
10m a 10atm není totéž...
doplněno 06.07.16 07:34: Ale samozřejmě hodinky a myčka není dobrý nápad.Když už, tak použít ultrazvukové čištění.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, laik žasne a odborník se diví - co někoho napadne za věci. Ano, četl jsem o tom, že nepozorná majitelka kočky tuto vyprala v automatické pračce a kočka přežila celý prací program. No, hodinky do myčky bude také zajímavý experiment. Jak jsou ty hodinky špinavé? To Vám spadly do guláše? Proč je prostě neotřete třeba "švédskou" utěrkou (na brýle je fajn)? Ovšem, jestli zkusíte tu myčku, tak se potom podělte o výsledný dojem - bude to poučné i pro ostatní. Zdravím!

doplněno 06.07.16 14:20:

josef17 - tak, to Vám gratuluji, že se to povedlo a hodinky jste si nezničil. Mohl jste to znečištění popsat hned v dotazu, protože se zdálo, že jde o běžné umaštění nebo zaprášení. Hlavně, že ta barva "nevyžrala" povrch a nejsou tam nyní fleky.

april87*

Znám člověka, který nosí originál Omega Seamaster a když je potřeboval vyčistit, hodil je do sava *sok* Hodinky přežily, akorát modrý lem ciferníku trošičku pozměnil barvu (je světlejší). Když pak s nimi šel za odborníkem, který poznal, že jde o origoš, jen valil oči, co je to za limitovanou edici, kterou nezná *smich*

josef17
hodnocení

Hodinky jsem hlupak nesundal pri natirani pergoly. A teď jsou špinavé od barvy. Nakonec jsem je do te myčky dal, ale jen na 45°C a vysledek je dokonalý. Lesknou se jako nové a fungují bez problému. :) Použil jsem obyčejné tablety 3v1 z Lidlu.

hodnocení

0x

Já si myslím, že umýt do myčky na 70º byste je mohl dát. Proč ne?! Festina je dobrá značka. Když je pak po umytí dáte na nějakou pěknou podložku a pověsíte jako dekoraci na stěnu, budou pěkné i tam. Fungovat nebudou, ale stále budou pěkné. *jasne*

laso69

*haha* No jasně a pokud přežijí, tak by se příště mohla zkusit automatka na 90 st. s Vizírem. To by byla čistota...*palec*

Budete se divit ,ale jednou nevím jak,se dostali mé staré Primky do AP a přežili celý cyklus na max teplotu (šlo op Tartamatku Mini) ale ne s vizírem tenkrát nějaký tix nebo co to bylo!Stále ještě fungují!

asd1

Náhodou pračkou jsem hodinky omylem prohnal a v pohodě ;) Timex Ironmann.

Myčky bych se bál že sežere plasty atd.

asd1, do myčky dáváme normálně plastové nádobí a pomůcky na vaření a nic nic, plast myčka nezničí.

hodnocení

0x

do té myčky hoďte nejen hodivny, ale i budíka a pendlovky...dejte jim poslední sbohem a zapněte krátký program, at se to moc neprotahuje,*andel* p.,s, použila bysem tabletu značky Jar, ta vám to nepoškrábe,:-D

majsterjoe*

Legrácky, zábava, vtip a ejhle. Autor příspěvku ty hodinky do myčky hodil a jak sám píše, jsou jako nové. A já tomu věřím, protože kvalitní hodinky přežijou i ty chemikálie, i ten tlak. O teplotě bych pochyboval, ale na 45°C proč ne.

martondra
hodnocení

0x

Do mycky je nedavejte.Muze se znicit sklo.Je tam vysoky tlak.To je muzete oprat rovnou vabkou

Co to je vabkou? já znám jen WAP-ku!

hodnocení

0x

Opravdu zvláštní dotaz, v životě by mě to nenapadlo, hodinky jednou za čas otřu vlhkým hadříkem příp. kartáčkem, jde to i lihem, ale myčka?

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj.

Tak nás tu Pepek oslovil s podivným dotazem. Jasně, může proč ne. Je to jen dotaz. A taky si klidně může dodat cokoliv. Ale já mu to prostě nějak nevěřím. Těch 10atm. není 10 metrů hloubky. To je jen takové tabulkové přirovnání. 10 atm, že se ty hodinky můžou krátce postříkat pár kapkama vody. 20 už o něco víc. A tak dále. S Water resist by šlo už dělat s tou vodou více. Měl jsem české SPORTky a s nima se dalo běžně koupat. Myslím tím třeba v bazénu. Pár metrů. Hodinář by doplnil. Poptám se možná zítra pana mistra.

Tak znova chlapci...10atm není 10m. 10atm je 100m. To už je vodotěsnost vhodná ï k potápění (bez přístrojů).

Pro potápění s přístroji jsou vhodné hodinky vodotěsnost 20atm-200m a lepší (dělají se i 300, 500 ,1000 a dokonce 2000m tedy 200ttm!). To už jsou ale samozřejmě řady profesionálních potápěčských hodinek. Do těch 1000m jsou hodinky ještě relativně "zaplatitelné" i pro běžného smrtelníka...vyšší odolnost už se platí "zlatem"..

nickys

Tak znova pane.

cs.wikipedia.org/...

Aby si náhodou někdo nezničil hodinky díky vaší přesvědčivé radě.

hodnocení

0x

Nedělal bych to, 70°C je hodně. Umyjte je normálně v umyvdle. Pokud chcete, můžete v myčce umít jen pásek, když ho sundáte (ale osičky tam nedávejte, ztratily by se).

2kedar*
hodnocení

0x

Zdravím.!

Strčit hodinky do myčky, navíc na 70°C...! By bylo to poslední, co by mě napadlo.

Své hodinky jednou za čas čistím zubní pastou a starým, jemným zubním kartáčkem.

Samozřejmě ve VLAŽNÉ vodě.

Před tím ovšem sundám řemínek, protože je z kůže. Kovové nesnáším.

liborkoudelik*
hodnocení

0x

To bych určitě nedělal. Hodinky určitě nestály málo a za to to nestojí. Mnohem jednoduchší je hodinky si umýt v umyvadle, přece nemohou být zas tak špinavé.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj.

Jsem řekl-napsal, že se poptám na ty ,,tlaky,, .Dostal jsem od hodináře tahák na možnosti použití hodinek s různě označenými stupni vodotěsnosti. je to od MPM Guality. Tak že.

1. Water Proof nebo Water Resist: odstřikující voda, opatrně za deště.

2. 3 ATM. 30 M, W.R. Jako 1.. + sprchování.

3. 5 ATM, 50 M W.R. Jako 2. + plavání na hladině bez skákání do vody.

4. 10 ATM, 100 M, W.R. Jako 3. + potápění bez dýchacího přístroje.

5. 20 ATM, 200 M, Jako 4. + Pro potápění s dýchacím přístrojem.

Skutečnou hloubku kolem 100 metrů asi běžný potápěč nemá šanci dosáhnout a ti co ano jsou i na tahle měření patřičně vybaveni. Dovolím si pochybovat, že by někoho z nich vůbec napadlo nějaké hodinky prát. Už vůbec ne v pračce. Někteří jedinci mají velmi perlící myšlenky.

hrdina
hodnocení

0x

Festiny klidně do myčky dej, a výrobce doporučuje prát na 60...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]