Nejste přihlášen/a.
dobry den chtela jsem se zeptat ...mam problemy ze sousedkou takove ze me neustale slovne napada vyhrozuje pomlouva...dokonce uz pise pritelovi ze ho podvanim a jak si co si,,,,mohu se nejak branit? uz nevim co s tim nevsimam se ji delam ze ji neznam ale nepomaha to...diky za odpoved
Zdravím, zkuste se zářivým úsměvem pohrozit trestním oznámením pro pomluvu a nadále hluboce ignorovat. Je to jen takové bububu, ale třeba zabere. přítel má naproti domu dům vesnické drbny, šílená, zákeřná ženská. Vždycky vidíme, jak nás sleduje za záclonou... a už jsem jí párkrát provokativně zamávala. Zajela jak kuna.
Dobrý den Kateřino, slovní napadání těžko dokážete,pokud to nebudete mít nahrané např.na mobilu a to si paní dá pozor./je to slovo proti slovu/.Šance je v tom,že máte písemnost - píše Vašemu příteli...to Váš přítel by mohl zajít na magistrát nebo i Policii s tím,že ho ona paní obtěžuje a Vás nepřímo napadá a pomlouvá.Věřte,že ji raní víc,pokud oznámení učiní Váš přítel - je totiž zaměřená na slabší článek - na Vás jako na ženu.Zároveň pozná,že máte zastání.Situace se ovšem buď zklidní nebo vyhrotí více,to zvažte.
Musíte mít společný dvorek? Nešlo by to vyřešit nějakým živým plotem nebo přepážkou? Čím méně společných setkávání,tím lépe.
Milá paní! Ani si nedovedete představit, jak s vámi soucítím, jako osoba s problematickými sousedy z obou stran. Také jsem tady už dvakrát vznesla dotazy ohledně souseda alkoholika s nevychovaným psem, no těžko co řešit. S některými lidmi se prostě nedomluvíte nikdy, protože pokud je tam nějaké postižení psychické, tak ti lidé budou pořád ve své realitě a na vaši dobrou vůli nebudou absolutně reagovat. Je nějaké čínské přísloví, že pokud máš s někým potíže, zkus ho zdravit rok s milým úsměvem a uvidíš, jak se změní - jo, prdlajs. Některé závistivé lidi to ještě víc rozčílí, když je druhý v pohodě nebo jak říkám, si vytvoří z toho vlastní realitu - my máme postiženého syna, snažím se, aby byl v pohodě a já nebyla zbytečně naštvaná, no a z toho kdysi naše sousedka - manželka toho alkoholika, usoudila, že jsem z toho debila na palici, když se pořád směju a taky to všude vykládala. Takže tak, vydržet, řeklo mi několik lidí, ale realistická rada je asi zkusit nahrávat a pak s tím jít na úřady, aby měl člověk něco v ruce.
Každá hůl má dva konce. Nezlobte se, ale muselo se stát něco, v čem jste měla určitě i Vy vinu. Nedovedu si totiž představit, že půjde kolem mě sousedka, se kterou jsme si nikdy nic neudělaly a já na ni začnu povykovat na nadávat jí. Pokud tedy ta paní není psychicky nemocná a nenadává každému, kdo projde kolem.
Chce to zamyslet se, od kdy to trvá a proč. Pokud jste se někdy spolu rafly, někdo mávne rukou, jiný se tím užírá celý život.
Asi bych k ní zašla na kávu, klidně přinesla nějakou buchtu /já vím, že se Vám nechce/ a zkusila bych si s ní vyříkat, co jí vadí a proč. Aspoň byste pak věděla, na čem jste a měla aspoň pocit, že jste udělala všechno proto, aby se situace uklidnila. Pokud se neuklidní, pak už to Vaše chyba nebude. Jaga.
Asi máte štěstí na lidi. U nás byla tím spouštěčem závist. Z jedné strany ti, co všechno tzv. prožrali, tam nevydýchali, že manžel si sám zateplil a nahodil barák a z druhé strany tam to šlo jakžtakž, ale po tom, co manžel postavil hospodářskou budovu zvíci menšího domku, tak baba zakázala chlapovi s námi mluvit. Např. loni na podzim nám hodili do schránky lístek samý vykřičník atd., že máme ořezat třešeń, z které jim lítá listí do zahrady. Strom je ovšem tak 10 m od plotu, vůbec tam nejdou větve a toto se týká tak kyblíku listí, když foukne vítr. Co s takovými ...chcete dělat?
Znám velice dobře,když nemám na kozu,tak ať aspoň sousedovi chcípne. Z jedný strany mám podivína na kterýho pomohlo až ruční řešení a z druhý strany morouse,kterej když se mi něco povede,tak mě nezdraví a tváří se jako vrah,taky jsem si nemohl vybrat lépe a podotýkám že žádnému jsem nic špatného neudělal a ty spory začly samy od sebe,ten podivín mě začal házet do dvora odpadky,listí,drny,suť a nevím co ještě všechno,prvně jsem si s ním chtěl promluvit v klidu proč to dělá,to se zamknul a řval na mě sprostý nadávky,tak jsem to řešil přes policii,musel všechny škody uhradit a dokonce dostal za výtržnictví i nějaký veřejný práce. Jakmile mu to skončilo,začal s tím znova. Tak to už jsem se pak na nic nedíval a u udělal mu s obličeje řešeto,teprve to pomohlo,byl tak překvapenej že teď se mě vyhýbá obrovským obloukem a když nemůže uhnout,tak uslužně zdraví
Vezmi si nějaký záznamník,nejlépe aby byl jak obrazový,tak zvukový záznam a to slovní napadení nahrej. Neříkej jí nic,normálně ji dál ignoruj,sbírej důkazy a až toho bude hodně se vší parádou na ni pošli chlupatý. Takový tahanice po soudech a s policajtama a placení to si myslím že ji dokonale vyléčí.
Nebo pokud ani to nezabere,tak poslední řešení je se vší parádou jí nakopat do zadele.
Já mám souseda,nějakýho podivína a jednoho dne mi začlo ve dvoře přistávat všechno možný i nemožný,nepomohlo nic,výhružky,policie..tak jsem to vyřešil ručně a stručně a od tý doby je klid
Já bych zkusil metodu šoku v rovině imaginárního útoku. Pokud bych jí potkal, ukázal pěst a tichým hlasem řekl, že jestli s tím nepřestane, mohla by jednou špatně sletět ze schodů. A že to záleží jen na ní, jesti k tomu dojde. A pak popřát s úsměvem hezký den. Je to hodně drsné, ale někdy to jinak nejde, pak budete mít na 99% klid. Ale pozor, aby nebyli svědci, jen vy a sousedka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.